INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

nav

autószerviz

ellenőrzés

hamis szoftver

Lopott szoftverek, hamis autódiagnosztika

Lopott szoftverek, hamis autódiagnosztika

Infostart

Közép-dunántúli autószervizeket ellenőriztek a pénzügyőrök.

Illegális szoftvereket tartalmazó laptopokat és hamis autódiagnosztikai eszközöket foglaltak le munkatársaink három autószervizben a Közép-Dunántúlon - írja közösségi oldalán a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

A feltárt jogsértések a becslés alapján 10 millió forint feletti kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

A pénzügyőrök és a revizorok a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének munkatársaival közösen autószervizeket ellenőriztek. Három helyen a gépjárművek diagnosztizálására használt laptopon a legális programok mellett több illegális szoftvert is találtak.

A szervizek további vizsgálatakor több hamis diagnosztikai eszköz is előkerült. A hamisítványokhoz tartozó illegális programokat a laptopokra telepítették.

Az illegális programokat tartalmazó számítógépeket, valamint a hamis diagnosztikai eszközöket lefoglalták a pénzügyőrök. A vállalkozások a hamis eszközökkel, illetve a szoftverek jogosulatlan használatával a becslések szerint 10 millió forint feletti kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. A pénzügyőrök szerzői jogok, valamint iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Az ellenőrök ezen felül a nyugta- és számlaadási kötelezettség elmulasztását, a foglalkoztatottakra vonatkozó bejelentés megsértését, valamint egyéb pénztárgéphasználatra vonatkozó szabályok be nem tartását állapították meg.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018