INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

magyar posta

elbocsátás

létszámleépítés

Kriston Zoltán postás átadja az önkormányzat ajándékcsomagját Grezsu Mihálynénak a Nyíregyházához tartozó Szélsőbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.

Még hetekig tartanak az elbocsátások a postánál

Infostart

Augusztus végén jelentették be a nagyjából 100 embert érintő létszámleépítést, amit szeptemberben és októberben hajt végre a Magyar Posta.

A Magyar Posta Zrt. szerint az elbocsátások törvényes keretek között zajlanak. Egy céltartalékot is létrehoztak, amiből a végkielégítések költségeit fedezik - írja a Napi.hu. A portál a szakszervezetek véleményét is meg akarta tudni, de azt írja, hogy az érdekképviseletek nem akartak nyilatkozni a leépítésekről.

A társaság szerint minden törvényes keretek között történik, a vállalat azt közölte a portállal, hogy a Magyar Posta az Üzemi Tanáccsal előre egyeztetve döntött arról, hogy szeptemberben és októberben hajtja végre a nagyjából 100 fős létszámleépítést, azaz a folyamat jelenleg is zajlik.

A leépítés az irányítási és adminisztratív területeken történik, vagyis azokat a szervezeti egységet nem érinti ez a döntés, ahol létszámhiány van.

A társaságnál összesen több mint 29 ezren dolgoznak, és körülbelül 300 embert keresnek különböző pozíciókra. A kézbesítők átlagos bruttó bére 193 ezer forint, de a postai átlagkereset ennél jóval magasabb, meghaladja a 250 ezret is.

A portál szerint a kistelepüléseken gyakorlatilag elhanyagolható a tényleges postai munka, egy korábbi felmérés szerint napi átlag 5 óra kihasználatlan kapacitást mértek. Beszédes adat, hogy 121 postán naponta kevesebb mint öt levelet adtak föl, 412 postán pedig heti egy csomagot kellett kezelni. Több kistelepülésen inkább be is zárták a fiókokat, mert felújításukra is milliárdokat kellett volna költeni.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018