eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk
Doornenburg, 2017. július 28.Egy férfi ellenőrzi a rekeszekben sorakozó friss tojásokat egy gazdaságban a hollandiai Doornenburgban 2017. július 28-án. A holland hatóságok felfüggesztették a tojáskereskedelmet, mert néhány gazdaságban Fipronil rovarirtószerrel védekeztek a vörös atkák ellen. (MTI/EPA/Vincent Jannink)
Nyitókép: VINCENT JANNINK

Drágulhat a tojás

Az aszály miatt ugorhatnak meg a termelői árak, amit a fogyasztók is megérezhetnek.

Az aszály miatt dráguló takarmányok felfelé hajtják a tojás árát – írja a Magyar Idők. Az ágazati szereplőket összefogó szervezet szerint a termelőknek a megnövekedett költségeik miatt emelniük kell az átadási árakon, a fogyasztók ugyanakkor ennél kisebb mértékű drágulással találkozhatnak majd a boltokban.

Pákozd Gergely, a Tojásszövetség elnöke elmondta: míg az év elején korábban soha nem látott magasságokban járt a tojás ára a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt, a nyár jelentős árcsökkenést hozott. A termelői ár ugyanakkor nagyobb mértékben csökkent, mint amekkorával a fogyasztók találkozhatnak a boltokban. A két árszint között egyre nagyobb a szakadék, ezért – vélekedett –

a jövőben elsősorban a termelői árak emelkedése indokolt.

„Ha azt mondjuk, hogy tíz százalékkal emelni kell a termelői árakat, az a valóságban tojásonként két forint drágulást jelent, szemben a négy forinttal, amit a fogyasztói árak tízszázalékos emelése jelentene” – fogalmazott Pákozd Gergely.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×