eur:
367.97
usd:
342.32
bux:
49320.70
2023. június 10. szombat Gréta, Margit
Doornenburg, 2017. július 28.Egy férfi ellenőrzi a rekeszekben sorakozó friss tojásokat egy gazdaságban a hollandiai Doornenburgban 2017. július 28-án. A holland hatóságok felfüggesztették a tojáskereskedelmet, mert néhány gazdaságban Fipronil rovarirtószerrel védekeztek a vörös atkák ellen. (MTI/EPA/Vincent Jannink)
Nyitókép: VINCENT JANNINK

Drágulhat a tojás

Az aszály miatt ugorhatnak meg a termelői árak, amit a fogyasztók is megérezhetnek.

Az aszály miatt dráguló takarmányok felfelé hajtják a tojás árát – írja a Magyar Idők. Az ágazati szereplőket összefogó szervezet szerint a termelőknek a megnövekedett költségeik miatt emelniük kell az átadási árakon, a fogyasztók ugyanakkor ennél kisebb mértékű drágulással találkozhatnak majd a boltokban.

Pákozd Gergely, a Tojásszövetség elnöke elmondta: míg az év elején korábban soha nem látott magasságokban járt a tojás ára a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt, a nyár jelentős árcsökkenést hozott. A termelői ár ugyanakkor nagyobb mértékben csökkent, mint amekkorával a fogyasztók találkozhatnak a boltokban. A két árszint között egyre nagyobb a szakadék, ezért – vélekedett –

a jövőben elsősorban a termelői árak emelkedése indokolt.

„Ha azt mondjuk, hogy tíz százalékkal emelni kell a termelői árakat, az a valóságban tojásonként két forint drágulást jelent, szemben a négy forinttal, amit a fogyasztói árak tízszázalékos emelése jelentene” – fogalmazott Pákozd Gergely.

Címlapról ajánljuk
Pep Guardiola egy régi ismerőstől tart a BL-döntő előtt

"Labdarúgómecset"
Pep Guardiola egy régi ismerőstől tart a BL-döntő előtt

Este 9-től a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírásának történetében a Manchester City teljessé teheti a triplázást, a treble-t, ami korábban mindössze egy angol klubnak sikerült: 1999-ben a városi rivális Unitednek. Ha az ellenfél, az Internazionale nyer, 2010 óta először, olasz győztest avatnak. Az Inter meg akkor triplázott.
VIDEÓ
Jóslatok jöttek a nyári időjárásról: erre készülhet Európa

Jóslatok jöttek a nyári időjárásról: erre készülhet Európa

Bár a csillagászati nyár csak június végével kezdődik, a mostani nyár május végével, sok helyen viszont már áprilissal bejelentkezett: míg az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) május 7-én arról számolt be Facebook-oldalán, hogy egy Baranya megyei mérőállomásukon 27°C-ot mértek, addig Spanyolországban és Portugáliában már áprilisban is számos helyen regisztráltak 40°C közeli értékeket. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a nyarak egyre melegebbek lesznek, egyre kevesebb csapadékkal, melyek nem csak a gazdaságra gyakorolnak jelentős hatást, de arra is, hogyan tervezzük meg nyaralásunkat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×