INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

balaton

fejlesztés

siófok

Vitorlás hajók a Balatonon Balatonfürednél a meteorológia nyár első napján, 2018. június 1-jén.

Százmilliárdok mennek a Balatonra

Infostart

Turisztikai fejlesztésekre 26,7 milliárd forintot, vízminőség-védelemre 38,4 milliárdot, illetve közlekedés-korszerűsítésre 122,6 milliárdot, míg területfejlesztésre 29,7 milliárd forintot fordíthat a Balaton Fejlesztési Tanács siófoki munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a 2016 és 2020 közötti ciklusban.

A 2020-ig összesen 365,4 milliárd forintnyi állami hozzájárulásból a helyi turizmus tárgyi feltételei­nek korszerűsítésére 17 milliárd forintot már felhasznált a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) siófoki munkaszervezete. A közbiztonság és a vízminőség javítására csaknem a teljes támogatás kifizetése megtörtént, a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére pedig a 122,6 milliárd forintból már 98,9 milliárdot teljesítettek - írja a Magyar Idők.

Területfejlesztésre – más források bevonásával – a 29,7 milliárd forint helyett 37,9 milliárd jutott el a pályázókhoz. A hazai fejlesztési forrásoknak csaknem négy százalékából részesül a Balaton desztináció mint kiemelt üdülőkörzet. Hatvanhét projekt már a megvalósulás stádiumában van, ezen kifizetések 70 százaléka a parti vagy a part közeli településeket érintette.

Az üdülőrégió 129 állami tulajdonú ingatlanának ingyenes önkormányzati kezelésbe adását szorgalmazza a BFT, hogy a parlagon heverő, jobb sorsra érdemes ingatlanok helyi hasznosítására lehetőség legyen.

Nyitókép: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018