eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Spar-ingatlanokat vett Mészáros Lőrinc érdekeltsége

Több, a Spar által bérelt üzleteket vásárol meg az Appeninn 4,5 milliárd forintért az Erste két befektetési alapjától.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható tájékoztatás szerint az Erste Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottsága hozzájárult, hogy az Erste Ingatlan Befektetési Alap, valamint az Erste Euro Ingatan Befektetési Alap összesen 18 kereskedelmi ingatlant értékesítsen az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. részére.

A Konzum-csoporthoz tartozó Appeninn Holding vidéki nagyvárosokban, üdülőhelyeken, megyeszékhelyeken, illetve Pest megyei településeken működő kereskedelmi ingatlanokat vásárol. A 18 településen található áruházakat a SPAR Kereskedelmi Kft. hosszútávú szerződés alapján bérli. A tranzakcióval az Appeninn tulajdonába kerül összesen több mint bruttó 18 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület mellett a felépítményekhez tartozó összesen közel 80 ezer négyzetméternyi telekingatlan, és mintegy 1200 parkolóhely is.

A tranzakció teljes ügyleti értéke 4,5 milliárd forint, az ingatlanok bérbeadásából származó éves bevétel meghaladja 572 millió forintot, a befektetés éves hozama 12,7 százalék a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva - olvasható a közleményben, Arra is kitérnek, hogy a jelen tranzakció az Appeninn Holding új tulajdonosa által korábban bejelentett növekedési stratégia következő lépése, amellyel prémium kategóriás, illetve magas jövedelemtermelő képességű irodákkal és kereskedelmi ingatlanokkal bővül a társaság portfóliója.

Tavaly augusztusban jelentették be, hogy a Konzum és annak magántőke társasága, a Konzum PE részesedést szerzett az Appeninnben. Akkor a Konzum vezérigazgatója, Jászai Gellért a Világgazdaságnak azt mondta, hogy az Appeninnre bíznák a csoport ingatlanvagyonának kezelését és fejlesztését, és itt összpontosítják majd a jövőbeni hazai és esetlegesen külföldi ingatlanbefektetéseinket.

A Portfolio információi szerint a tranzakciót az Erste kezdeményezte, a Sparnak nem volt sok szerepe benne, és azért esett az Appeninnre a választás, mert az ő ajánlatuk volt elfogadható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×