eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megdöbbentő felmérés: Magyarországon a legjobb dolgozni

Az InterNations által készített felmérés alapján Magyarország egyike azon országoknak, ahol külföldiek szerint a legjobb dolgozni - írja a Portfolio.hu.

A tanulmány 43 különféle szempont alapján vizsgálta, hogy mely országokban lehet a legjobb külföldiként dolgozni. Megnézték például, hogy a vizsgált országokban milyen a magánélet és a munka aránya, és kiderült, hogy nincs közvetlen korreláció a hosszú munkaórák és a munka-magánélet aránnyal kapcsolatos elégedetlenkedések között - írja a Portfolio.hu.

Tíz ország, ahol a külföldi dolgozók szerint a legjobb a munka és a magánélet egyensúlya:

1. Norvégia

Az itteni válaszadók elmondása szerint átlagosan 41,7 órát dolgoznak egy héten, ettől függetlenül a legjobb országnak tartják a munka és a magánélet egyensúlyát tekintve, valamint családalapítás oldaláról is.

2. Dánia

Az itt dolgozó külföldiek heti munkaóraszáma a legrövidebb a világon, átlagosan 39 órát dolgoznak hetente.

3. Új-Zéland

Az itt dolgozó külföldieknek heti átlagban 38,6 órát kell dolgozniuk, ami az egyik legrövidebb munkahét a világon, miközben a globális átlag 41,4 óra. Az itteni válaszadók kevésbé aggódnak munkájuk elvesztése miatt és elmondásuk szerint nagyon sok lehetőséget biztosít az ország a kikapcsolódásra.

4. Luxemburg

A felmérés szerint Luxemburg egyik azon öt célpontnak, ahová a karrierista külföldi dolgozók leginkább vágynak.

5. Tajvan

A válaszadók 30%-a teljesen elégedett az itteni munka és magánélet arányával, ami jóval magasabb, mint a globálisan mért átlag 17%. Az itteni dolgozók beszámolói szerint átlagosan 40,7 órát kell dolgozni egy héten.

6. Svédország

A többi skandináv országhoz hasonlóan az itt dolgozó külföldiek az egyik legjobb helyen szerepeltetik Svédországot, az ésszerű munkaórák egy kiegyensúlyozott magánéletet tesznek lehetővé, ráadásul sokak szerint az egyik legjobb hely a gyereknevelésre.

7. Magyarország

A nálunk dolgozó külföldiek elmondása szerint bár a férfiak többet dolgoznak átlagosan egy héten a nőknél (43,5 óra szemben a 39 órával), a férfiak mégis elégedettebbek a munka és a magánélet egyensúlyával és a heti munkaórák számával is.

8. Ausztria

Az itteni válaszadók kétharmada biztonságban érzi munkáját az országban és sokan válaszolták azt is, hogy szívesen maradnának életvitelszerűen is Ausztriában.

9. Ausztrália

A válaszadók 71%-a nyilatkozta, hogy kitűnő az országban a munka és a magánélet egyensúlya, igaz, az Új-Zélandon dolgozóknál itt többen aggódnak a munkahelyük esetleges elvesztése miatt.

10. Omán

Bár egy átlagos munkahét 44,1 órából áll, az itteni külföldi dolgozók szerint Omán egyike a legjobb magánélet-munka egyensúlyát biztosító országoknak.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×