eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Őrségváltás a BIF élén

Teljes őrségváltást hozott a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) péntek délelőtti rendkívüli közgyűlése. Nobilis Kristóf it-elnököt visszahívták, Spéder Zoltán alelnök lemondott, az igazgatóság új tagjai a Schmidt Mária és családja tulajdonában álló PIÓ-21 Kft. által javasolt személyék lettek. A BIF nem fizet osztalékelőleget - számolt be a napi.hu.

A rendkívüli közgyűlés összehívását a BIF-et 2006 óta irányító Nobilis Kristóf tulajdonában álló DonaDöme Kft. kérte, részvényenként 68,25 forintos osztalékelőleget kifizetése céljából. E javaslatot a cég igazgatósága nem támogatta, de a részvényesek többsége sem - idézte fel a szakportál.

Az egykori BIF-elnök, Ungár András családja kezében lévő PIÓ-21 Kft. a teljes igazgatóság visszahívását tűzette a közgyűlés napirendjére. E lépést két ingatlan - a Sas utca 24. és a Királyhágó tér 6-7. - közelmúltban befejeződött (2,4 milliárd forintos bevételt hozó) eladásával indokolta, mivel e kérdésben korábban is vita volt a részvényesek között.

E pontnál kiderült, hogy előző nap Spéder Zoltán, az igazgatóság alelnöke és Mártonné Uhrin Enikő igazgatósági tag lemondtak. Ennek ellenére a közgyűlés többsége 64 százalékos arányban visszahívta az igazgatóság valamennyi tagját. A közgyűlés új igazgatóságot választott, tagjai között Berecz Kristófot, a CIB Bank egykori vállalatfinanszírozási igazgatóját, Hárshegyi Frigyes egykori MNB-alelnököt és Tzvetkov Juliánt, az MFB Zrt. egykori igazgatóját és Ungár Annát.

A Tebész (Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége) képviselője igyekezett megtudni, terveznek-e a nagyrészvényesek nyilvános vételi ajánlatot, erre azonban nem kapott választ.

(Spéder Zoltán az inforadio.hu-t is kiadó Közép-Európai Média Zrt. többségi tulajdonosa)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×