eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem áll le a hulladékelszállítás

Megkezdték az előlegek fizetését 56 hulladékgazdálkodási közszolgáltatónak - közölte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szóvivője. Csizmadia Tamás szerint nem lehetséges az, hogy leálljon a hulladékelszállítás.

„Hétfőtől megkezdődött az úgynevezett részelszámolási előlegek kiküldése, illetve a hiánypótlási idő lezárult. Tehát a befogadott és később befogadásra kerülő igényekre hétfőtől kezdve folyik a kifizetés, az egyes közszolgáltatók irányába, amennyiben az elbírálások rendben vannak” - mondta Csizmadia Tamás, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szóvivője.

Hozzátette: 56 közszolgáltatóról és körülbelül összességében 1,9 milliárd forintról van szó.

„A rendszer azokat az előző időszakban felhalmozódott problémákat próbálja kezelni, amelynek érdekében a változtatást az Országgyűlés jogszabályi háttérrel megteremtette” - hangsúlyozta a szóvivő.

Csizmadia Tamás szerint a kifizetésekkel stabillá tették a rendszert és nem állhat le a szemétszállítás.

„Erre jogszabályi lehetőség sincsen, ugyanis ha egy közszolgáltató valamilyen oknál fogva mégsem tudná ellátni a feladatát, ebben az esetben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a helyi önkormányzat felszólítására kijelöl egy szolgáltatót, amely ellátja a feladatot” - jegyezte meg a szóvivő.

Mint mondta, bérszámlázás keretében a helyi közszolgáltatók fogják megkezdeni a számlák kiküldését, amelyek beérkeznek a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. egyes régióra meghatározott számlájára.

„Erről egy összesítés készül, utána pedig az NHKV visszautalja az egyes közszolgáltatóknak a megfelelő jogszabályi háttérrel alátámasztott összeget. A lakosság szempontjából nincsen változás, de a cég a jövőben egy hatékonyabb, gyors és költséghatékonyabb rendszert szeretne teremteni a jogalkotó által meghatározottak szerint” - mondta Csizmadia Tamás, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×