eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Visszaesett az ipari termelés márciusban

Márciusban az ipari termelés volumene 4,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a csökkenéshez az előző évi magas bázis is hozzájárult - közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Munkanaphatástól megtisztítva a termelés volumene 2,4 százalékkal alacsonyabb volt 2015 márciushoz képest. 2015. márciusában 11,4 százalékos volt az ipari kibocsátás éves növekedése.

Az előző hónaphoz viszonyítva 1,1 százalékkal csökkent az ipar kibocsátása márciusban a szezonálisan és a munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint. A havi adat ötödik hónapja mutat csökkentést.

Az első negyedévben 0,3 százalékkal nagyobb volt a termelés, mint az előző év azonos időszakában.

Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta: majdnem minden szektorban csökkenés volt, az ipari termelés több mint negyedét adó járműgyártásban csakúgy, mint a vegyipari és gépipari ágazatokban.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×