eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Európában erősít a kínai Huawei

A következő öt évben több mint ötezer új munkahelyet hoz létre Európában a kínai Huawei - idézi a vállalat képviselőit a kínai sajtó.

Az európai központjául Magyarországot választó, a világ második legnagyobb telekommunikációs felszerelésgyártójaként számon tartott cég a korábbi sajtóértesüléseket megerősítve bejelentette: a jelenleg 7700-as európai dolgozói létszámát 5500-zal növeli a következő években.

Az európai erősítést két fő szempont vezérli: egyrészt be akarja biztosítani helyzetét a kínai cég a versenytársakkal - így az Alcatel-Lucenttel és az Ericssonnal szemben, másrészt Európa az amerikainál kedvezőbb piaci feltételeket kínál számára. Az amerikai képviselőház titkosszolgálati állandó bizottsága ugyanis 2012-ben nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította a céget, melyet azután több más ország is kizárt közbeszerzési eljárásaiból.

William Hszü, a Huawei vezető marketingstratégiai munkatársa kijelentette, hogy Európában a kutatás-fejlesztés terén emelik a dolgozói létszámot, mely a következő három évben a mostani duplájára, 1700-ra nőhet majd. Biztosan erősít majd a cég az olasz piacon, itt van ugyanis a világon az egyetlen mikrohullámú kutatás-fejlesztési központja.

A Huawei emellett szolgáltatási ágazatát kiterjesztve az európai vállalati ügyfeleknek nyújtana információtechnológiai megoldásokat és az európai telekommunikációs cégekkel kívánja szélesíteni kapcsolatát. A cég magyarországi terveiről egyelőre nincs információ.

A vállalat alapítója és vezérigazgatója Zsen Cseng-fej május elején újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy javítani szeretne a "titokzatos vállalatnak" bélyegzett Huawei megítélésén, és el akaja érni, hogy arra európai vállalatként gondoljanak rá az emberek. Zsen hozzátette: a terjeszkedés mellett a nem-kínai tehetségek bevonása is kiemelt szempont.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×