eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Akik a hosszan üdülnek Hajdúszoboszlón

Hat százalékkal nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma Hajdúszoboszlón január-szeptemberben az elmúlt év azonos időszakához képest; az orosz turisták száma megháromszorozódott - közölte az észak-alföldi termál- és gyógyturizmusban érintettek érdekvédelmi szervezete csütörtökön.

Az év első kilenc hónapjában 125 ezer vendég csaknem 470 ezer vendégéjszakát töltött el a fürdővárosban, háromnegyedük belföldi turista volt. Külföldről a legtöbben - 11 ezren - Romániából érkeztek.

Hajdúszoboszlón a legtöbb időt a németek töltik, átlagosan csaknem 12 éjszakát, őket a román és a lengyel vendégek követik.

A szlovák és cseh látogatók száma 30, az ukránoké 60 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, miközben az orosz turisták száma háromszorosára emelkedett. A növekedésben közrejátszott, hogy az idén első alkalommal indult közvetlen légi járat Debrecen és Moszkva között.

Sápi Tamás, az Airport-Debrecen Kft. ügyvezetője korábban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az orosz fővárosból érkezők száma idén meghaladta a hétszázat.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×