eur:
391.12
usd:
366.57
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Megmentette öt frankhitelesét egy vásárhelyi cég

Egyedülálló módon jutalmazta meg öt kiválóan dolgozó munkatársát a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft.: a cég kifizette helyettük svájci frankban felvett hitelüket. Az összeget apránként vonják le az alkalmazottak fizetéséből - írja a Délmagyar.hu.

Átérezte a frank árfolyamának emelkedése miatt nehéz helyzetbe került dolgozóinak sorsát, és a hosszú ideje legjobban teljesítő négy munkatársának már kifizette bankkölcsönét a vásárhelyi Csomiép Kft.

Mint azt Mészáros Antal ügyvezető igazgatótól a Délmagyar.hu megtudta, ötödik hasonló helyzetben lévő munkatársuk ügyében jelenleg is tárgyalnak a hitelt adó bankkal, hogy ezt az adósságot is rendezzék.

Volt olyan munkatársuk, akinek 300 ezer, de akadt olyan is, akinek 3,5 millió volt a tartozása. A Csomiép által kifizetett teljes összeget azonban üzleti titokként kezelik, így az ügyvezető nem kívánta elárulni.

"Kiszámoltuk, hogy a korábban felvett hitelek 78 százalékkal növekedtek a svájci frank árfolyam-emelkedése miatt, és ez rendkívül nehéz helyzetbe hozta az érintett családokat. Úgy gondoltuk, hogy segítünk azokon a munkatársainkon, akik a cég érdekében hosszú ideje kimagasló munkát végeznek, és most adósságcsapdába kerültek, anyagilag szinte ellehetetlenültek. Úgy gondoltuk, azzal segítünk legtöbbet, ha a hitelt rendezzük helyettük, és annak összegét munkabérükből apránként vonjuk majd le" - tette hozzá Mészáros Antal.

A Csomiép minden év végén munkásgyűlést tart, amelyen a legjobb dolgozói közt rendszeresen oszt ki pénzjutalmakat. Az ügyvezető szerint a frankhitelesek megsegítése is ilyen előrehozott jutalom, viszont többet jelent, mint az év végén kapott boríték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×