eur:
390.63
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Csaba László: Nem csak 100 milliárdos a lyuk

Nagyobb az idei költségvetésen tátongó lyuk 100 milliárd forintosnál - mondta az InfoRádiónak Csaba László közgazdász. Az egyetemi tanár arról is beszélt, hogy a szolidaritási adó bevezetése nem lenne helyes.

A kormány eheti döntése miatt jelentősen nőtt az idei büdzsé hiánya, hiszen nyomban visszatérítik az Európai Bíróság ítélete alapján a cégeknek még a 2007-es szabályok okán járó 260 milliárd forint áfát, és erre sincs fedezet - jelezte Csaba László.

A közgazdász szerint több forrás is a rendelkezésre állhat, az egyik ilyen az adóbehajtás szigorítása.

Az 1000 milliárd forintot meghaladja az áfakörben a kimaradó összeg, továbbra is sok mezőgazdasági termék után nem fizetik meg az áfát, de nem egyszerű egy ilyen szigorítással a teljes összegre gyorsan lecsapni - tette hozzá.

Csaba László ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kiadási oldalhoz is hozzá kell nyúlni.

Arról is beszélt, hogy a szolidaritási adó bevezetése nem lenne helyes, miközben Európa válsága nem feltétlenül tart majd 8-10 évig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×