eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Kempinski az első ötcsillagos hotel a Hotelstars minősítőrendszerben

A budapesti Kempinski Hotel az első ötcsillagos szálloda, amely csatlakozott Magyarországon a Hotelstars minősítőrendszerhez - mondta el a Magyar Szállodaszövetség főtitkára.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest az első ötcsillagos szálloda, amely csatlakozott a Hotelstars minősítőrendszerhez, az erről szóló tanúsítványt hétfőn vette át Emile Bootsman igazgató Kopócsy Andreától, a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli elnökétől. Az eseményen részt vett Susanne Winkler, a HOTREC (az Európai Szállodák, Éttermek és Kávéházak Szövetsége) alelnöke, Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője is.

Susanne Winkler beszédében kiemelte, hogy a rendszer átlátható, a szállodák ennek segítségével könnyen összehasonlíthatók. Mint mondta, jelenleg Európában mintegy 18 ezer ház csatlakozott a rendszerhez.
A Hotelstars Uniont 2009. december 14-én Prágában a cseh, a holland, a német, a magyar, az osztrák, a svájci és a svéd szállodaszövetség alapította meg. Jelenleg már 11 országban alkalmazzák.

Magyarországon eddig 272 szálloda regisztrált, a minősített hotelek száma 81. A Kempinski az 50. szálloda.
A minősítési rendszer nem kötelező, összesen 270 feltétel teljesítésén alapul. Ezeket többek között a vendégek körében végzett felmérések alapján dolgozták ki.

A közelmúltban Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár bejelentette, az a kormányzat célja, hogy minden szálláshely-kategóriában legyen nemzeti tanúsító védjegy. Ezt jelenleg három kategóriában dolgozták ki, illetve vezetik be, a magán- és falusi szálláshelyeknél, valamint a kempingeknél. Ahol nem működik ilyen védjegy, azoknál a szálláskategóriáknál a korábban érvényben lévő szabályozást egy évvel tervezik meghosszabbítani.

Az államtitkár akkor azt mondta, készek arra, hogy egyeztessenek a Magyar Szállodaszövetséggel is, amely a közelmúltban indította el a Hotelstars Union elnevezésű, nemzetközileg is alkalmazott minősítő rendszerét. A kérdés az, hogy ez a rendszer átalakítható-e, illetve adaptálható-e a hazai viszonyokra. Amennyiben nem lehetséges, akkor lehet, hogy a nemzeti védjegyrendszer emellett párhuzamosan működik tovább.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×