eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Húzóágazat lehet az egészségturizmus

Üdvözlendő lépésnek tartja a kormány azon döntését a Szállodaszövetség elnöke, hogy az egészségturizmus fejlesztése az Új Széchenyi-terv egyik központi eleme. Erdei János szerint ahhoz, hogy a tervezett 700 ezer fős foglalkoztatást elérjék az ágazatban, a kereslet növekedésére és vonzó gazdasági környezet kialakítására is szükség van.

A mezőgazdaság és az építőipar mellett a turizmus a preferált ágazat a gazdasági növekedés és a foglalkoztatás számára - mondta az InfoRádiónak a Magyar Szállodaszövetség elnöke, aki hozzátette: az Új Széchenyi-tervben a turizmus határozottan megjelenik az egészségügyön belül mint egészségturisztika.

Erdei János reméli, hogy a turizmus egyéb ágaiban (például a konferencia-, a városi vagy falusi turizmusban) is megnyílik a fejlődés útja.

A cél az, hogy 10 év múlva 700 ezer ember dolgozzon a turizmusban, vagyis kétszer annyian, mint most - mondta a szállodaszövetség elnöke, aki szerint ehhez növelni kell a keresletet, és olyan gazdasági körülményt kell teremteni, amelyben érdemes befektetni a turizmusba.

Kiemelte, hogy az elmúlt három évben dinamikusan fejlődtek Magyarországon a wellness szálodák kapacitásai, sokban benne van a lehetőség, hogy bekapcsolódjanak az egészségturizmusba, hozzátette azonban, hogy először a meglévő kapacitásokat kell jobban értékesíteni

Erdei János beszélt arról is, hogy Nyugat-Magyarországon nagy piaca van a fogturisztikának, amelyben az elmúlt 10 évben egyik piacvezetővé váltunk Európában.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×