Infostart.hu
eur:
388.03
usd:
329.53
bux:
0
2025. december 28. vasárnap Kamilla
Nyitókép: Pixabay

Nincs több kínos tojáspucolás, itt a tuti főzési tipp és utána szinte leugrik a héja

Egy olcsó alapanyagot kell adni a főzővízhez, és szinte leugrik a tojás héja a főzés után.

A szódabikarbóna a megoldás. Azaz vegyük ki a tojást a hűtőből, és tegyük bele a szobahőmérsékletű vízbe. Ehhez szórjunk hozzá fél kanál szódabikarbónát - ad tanácsot a nosalty.hu.

Ami fontos, hogy a víz tevés előtt rázzuk meg a tojást, és úgy rakjuk a vízbe. Utána megfőzhetjük, majd azonnal tartsuk hideg víz alá, és ekkor pucolhatjuk meg.

Arra is figyelmeztetnek, ha túl hideg vízbe teszik a hűtőhideg tojást valaki a főzés kezdetén, a fehérje megdermed, és a héjhoz tapad. Szobahőmérsékletű vizet kell tehát használni.

Címlapról ajánljuk
Gyulay Zsolt a Hungaroringről: kőkemény csatákon kellett túljutni

Gyulay Zsolt a Hungaroringről: kőkemény csatákon kellett túljutni

Jövőre is telt házas lesz a Forma-1-es Magyar Nagydíj – mondta az InfoRádióban Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. A mogyoródi létesítményben a tavasz első felében ér véget a felújítás záró szakasza. Arról is beszélt, hogy miként valósulhatott meg a külföldi szakértők által is elismert beruházás.

Fenyegetőzik az orosz külügyminiszter

Megsemmisítő választ fog adni Oroszország az ellene irányuló támadásra - figyelmeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a TASZSZ hírügynökségnek adott, vasárnap megjelent évértékelő interjújában.
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×