Infostart.hu
eur:
388.76
usd:
330.17
bux:
0
2025. december 26. péntek István
Nyitókép: Pixabay

Nincs több kínos tojáspucolás, itt a tuti főzési tipp és utána szinte leugrik a héja

Egy olcsó alapanyagot kell adni a főzővízhez, és szinte leugrik a tojás héja a főzés után.

A szódabikarbóna a megoldás. Azaz vegyük ki a tojást a hűtőből, és tegyük bele a szobahőmérsékletű vízbe. Ehhez szórjunk hozzá fél kanál szódabikarbónát - ad tanácsot a nosalty.hu.

Ami fontos, hogy a víz tevés előtt rázzuk meg a tojást, és úgy rakjuk a vízbe. Utána megfőzhetjük, majd azonnal tartsuk hideg víz alá, és ekkor pucolhatjuk meg.

Arra is figyelmeztetnek, ha túl hideg vízbe teszik a hűtőhideg tojást valaki a főzés kezdetén, a fehérje megdermed, és a héjhoz tapad. Szobahőmérsékletű vizet kell tehát használni.

Címlapról ajánljuk
Hétközi munkaszüneti „ünnepnapokat” sürget az ellenzék Németországban

Hétközi munkaszüneti „ünnepnapokat” sürget az ellenzék Németországban

Kevesebb mint két héttel az újév beköszönte előtt különös vita támadt német ellenzéki pártok és a kormányon lévő konzervatívok között. Az ellenzék szerint jövőre túl sok ünnepnap esik a hétvégére, amit hétközben pótolni kellene. A CDU/CSU szerint a "pótlást" jelenlegi gazdasági helyzetében aligha jöhet szóba.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×