Infostart.hu
eur:
388.33
usd:
330
bux:
110667.74
2025. december 22. hétfő Zénó
Nyitókép: Pixabay

Nincs több kínos tojáspucolás, itt a tuti főzési tipp és utána szinte leugrik a héja

Egy olcsó alapanyagot kell adni a főzővízhez, és szinte leugrik a tojás héja a főzés után.

A szódabikarbóna a megoldás. Azaz vegyük ki a tojást a hűtőből, és tegyük bele a szobahőmérsékletű vízbe. Ehhez szórjunk hozzá fél kanál szódabikarbónát - ad tanácsot a nosalty.hu.

Ami fontos, hogy a víz tevés előtt rázzuk meg a tojást, és úgy rakjuk a vízbe. Utána megfőzhetjük, majd azonnal tartsuk hideg víz alá, és ekkor pucolhatjuk meg.

Arra is figyelmeztetnek, ha túl hideg vízbe teszik a hűtőhideg tojást valaki a főzés kezdetén, a fehérje megdermed, és a héjhoz tapad. Szobahőmérsékletű vizet kell tehát használni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.22. hétfő, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
Elkezdődött a választási költekezés: mi jöhet a költségvetésben jövőre?

Elkezdődött a választási költekezés: mi jöhet a költségvetésben jövőre?

Megjelent a Checklist legfrissebb adása. Mai műsorunk első részében arról lesz szó, hogy a választási osztogatás már elkezdődött, de egy kicsit másképp néz ki, mint eddig. Ellentmondásos volt a költségvetési politika teljesítménye 2025-ben, a legérdekesebb fejlemények pedig most jönnek csak igazán, ennek pedig leginkább az az oka, hogy a költségvetés teljesen elvesztette horgony szerepét. A témáról Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját, makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. 

 A folytatásban a pezsgőpiacról beszélgetünk Fiáth Attila nemzetközi borakadémikussal, aki amellett, hogy szakértői tippeket ad a karácsonyi-szilveszteri pezsgőválasztáshoz, segít azt is megérteni, hogy miért készít pezsgőt, habzóbort egyre több magyar pincészet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. december 22. 10:52
×
×
×
×