eur:
403.78
usd:
355.31
bux:
95426.77
2025. május 24. szombat Eliza, Eszter
Nyitókép: Pixabay

Nincs több kínos tojáspucolás, itt a tuti főzési tipp és utána szinte leugrik a héja

Egy olcsó alapanyagot kell adni a főzővízhez, és szinte leugrik a tojás héja a főzés után.

A szódabikarbóna a megoldás. Azaz vegyük ki a tojást a hűtőből, és tegyük bele a szobahőmérsékletű vízbe. Ehhez szórjunk hozzá fél kanál szódabikarbónát - ad tanácsot a nosalty.hu.

Ami fontos, hogy a víz tevés előtt rázzuk meg a tojást, és úgy rakjuk a vízbe. Utána megfőzhetjük, majd azonnal tartsuk hideg víz alá, és ekkor pucolhatjuk meg.

Arra is figyelmeztetnek, ha túl hideg vízbe teszik a hűtőhideg tojást valaki a főzés kezdetén, a fehérje megdermed, és a héjhoz tapad. Szobahőmérsékletű vizet kell tehát használni.

Címlapról ajánljuk
Both Miklós: a múlt értékeit a jelenben kell újraértelmezni

Both Miklós: a múlt értékeit a jelenben kell újraértelmezni

A népművészet klasszikus gyűjtői korszakának vége, de a hagyományok tovább élnek – immár intézményi keretek között és digitális formában is. Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója szerint a néptánc és a kézművesség nemcsak a múlt, hanem a jövő része is lehet, ha képesek vagyunk újraértelmezni és innovatív módon továbbadni örökségünket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.05.26. hétfő, 18:00
Rosonczy-Kovács Mihály
a Nézőpont Intézet külügyi igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×