eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mikor jöhet az első hó ebben a téli szezonban Magyarországon

Nem túl biztató az előrejelzés.

Már évek óta nem tapasztaltunk igazi, hófödte karácsonyt, és ez világszerte egyre jellemzőbb lesz. Az egyik legnépszerűbb meteorológiai szolgáltatás, az AccuWeather legfrissebb adatai alapján a hóesésre legkorábban csak december 20-án van kilátás, amikor egy gyenge hidegfront érkezése valószínűsíthető
– írja a metropol.hu.

Ráadásul sem előtte, sem utána nem jósolnak havat, így könnyen megtörténhet, hogy idén az ünnepi szezonban mindössze egyetlen nap lesz havazásban részünk. Az előrejelzésekből az látszik, ha esik is, nem sokáig marad majd meg, hiszen bár éjszakánként abban az időszakban néhány fokos fagy várható, napközben 1–5 fok között lesz a hőmérséklet.

A lap szerint a klímaváltozás egyre inkább érezteti hatását az egész világon, és Magyarország sem marad ki ebből a folyamatból. A hőmérséklet decemberben átlagosan a fagypont körül ingadozik, de a meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy az elkövetkező években a globális felmelegedés hatásai továbbra is éreztetni fogják a hatásukat, és

a fehér karácsonyok még ritkábbak lehetnek.

A nagy távlatú meteorológiai adatokban persze hatalmas a bizonytalanság, aki havat szeretne, ebben még bízhat.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×