eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Erős szél, zivatar és napsütés is jön három nap alatt - videós előrejelzés

Változékony lesz az időjárás november első hétvégéjén: pénteken egy átvonuló hidegfront mentén kell esőre és erős szélre számítani, szombaton az ország döntő részén napos idő várható, majd vasárnap ismét sokfelé lesz eső és erős szél.

Pénteken a hidegfront felhő- és csapadékzónája fokozatosan kelet felé halad, a front mentén sokfelé várható eső, zápor, akár zivatarok is kialakulhatnak. Délután nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de északon, északnyugaton tovább felhős maradhat az ég, és ott újból előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Több helyen nagyobb csapadékmennyiség is összegyűlhet. A front előtt a déli, délnyugati szél sokfelé lesz erős, a hegyekben és zivatarok környezetében viharos lökések is várhatók; majd a nyugatira, északnyugatira forduló légmozgás veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok, 13 és 22 fok között valószínű.

Az északnyugati tájakon már a reggeli órákban beállhat a csúcsérték

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Szombaton hajnalra nagyobb területen képződhet köd, rétegfelhőzet, amely napközben néhol csak lassan oszlik fel. Az ország döntő részén napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csak néhol valószínű kisebb eső, zápor. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, estétől az Észak-Dunántúlon megerősödik, Sopronnál viharossá fokozódik. A reggeli 3-8 fokról kora délutánra többnyire 14-19 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten azonban 12-13 fokot is mérhetnek.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felében nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, zivatarok is kialakulhatnak és helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik erős, néhol viharos lökések. A minimum-hőmérséklet általában 7-13 fok között alakul, de északkeleten 4-6 fokot is mérhetnek. Kora délután 10-19 fok várható, a déli határnál lesz a legmelegebb.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×