eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Passenger jet descending in evening sky
Nyitókép: SEAN GLADWELL/Getty Images

Kedden új repülőjáratok indulnak Kolozsvárra és Bukarestbe

A román AirConnect indítja Budapestről.

Kedden indítja Kolozsvár-Budapest, illetve Bukarest-Budapest járatát az AirConnect román légitársaság, amely hétfőtől több belföldi járatot is indít több erdélyi városba is a román fővárosból - írta a társaság közleményére hivatkozva az Agerpres.

A légitársaság honlapján közölt adatok szerint az AirConnect gépei

mindkét városból heti két alkalommal repülnek a magyar fővárosba, kedden és szombaton.

A román légitársaság a héten avatja fel több erdélyi városba tartó járatát is: Bukarestből

  • Nagyszebenbe heti öt,
  • Nagybányára heti két,
  • Marosvásárhelyre heti négy

járat lesz. Bukarestből Nagybányára hétfőtől lehet repülni, Marosvásárhelyre kedden, Nagyszebenbe szerdán indul az első menetrend szerinti járatuk. Hétfőtől lehet repülővel utazni a román fővárosból a moldvai Szucsávába is.

A légitársaság júniusban újabb külföldi és belföldi járatokat indít. Ezek közkedvelt külföldi üdülőhelyeket céloznak, mint a horvátországi Dubrovnik, ahova Bukarestből indul járat. A román tengerpartra is lesznek rendszeres járatai olyan Konstancától távol eső romániai városokból, mint Nagyvárad, Kolozsvár, Temesvár és Szucsáva - közölték.

A cégnek két ATR 72-600 típusú repülője van, melyek 68 férőhelyesek. Terveik szerint a flotta újabb két géppel bővül majd.

Az AirConnect tavaly augusztusban jelentette be a budapesti és a belföldi járatok indítását, majd szeptemberben halasztásról tájékoztatta utasait, mert késett a második repülőgépük leszállítása.

A légitársaságot - a honlapján közölt adatok szerint - öt román magánbefektető hozta létre azzal a céllal, hogy a regionális piacot szolgálja. A társaság tavaly júliusban kezdte el működését egy 68 férőhelyes ATR-72-600-as repülőgéppel, és a román turisták által kedvelt görög és török tengerparti városokba működtetett charter-járatokkal.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×