eur:
386.7
usd:
355.86
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Pixabay

Egy kis frontmentesség után újabb csapadékzóna érkezik - előrejelzés

Most szusszan egyet a légkör, majd egy gyenge hidegfront hozhat több felhőt és némi csapadékot. Péntek délutántól már ismét visszatér a napos, nyári idő.

Szerdán napos, csapadékmentes idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Az északi, északkeleti szél jellemzően mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke 25 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön a nap nagy részében napos idő várható fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, de késő délután, estefelé egy hidegfront hatására északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Csapadékzóna érkezik záporokkal, zivatarokkal. A déli, délnyugati szél főleg a Dunántúlon megélénkül, majd a front érkezésével északnyugatira fordul az áramlás, és a front mentén erős széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában 12, 19 fok között alakul, de a völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A frontális felhő- és csapadékrendszer éjszaka az északkeleti, keleti megyéket is elhagyja, mögötte pénteken napközben felhőátvonulásokra számíthatunk általában sok napsütéssel. Néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél élénk lesz, amelyet sokfelé erős lökések kísérhetnek. A hajnali 15, 20 fokról délután 24, 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×