eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Már látható, mikor jönnek ismét hózáporok - előrejelzés

Ha Piroska napján fagy, 40 napig el nem hagy - szól a népi megfigyelés, amely ezúttal legalább részben működni fog. A csütörtöki hidegfrontot követően ugyanis hidegebb levegő áramlik fölénk.

Szerdán túlnyomóan derült, száraz idő várható, majd a Tiszántúlon a késő délutáni, kora esti óráktól megvastagszik a fátyolfelhőzet. A déli, délnyugati szelet a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban kísérhetik élénk lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtök hajnalra helyenként párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. Egy hidegfront vastagabb, összefüggőbb felhőzete vonul át felettünk északnyugat-délkelet irányba, mögötte felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. A front mentén több helyen eshet, mögötte záporos csapadék valószínű: az esőt egyre inkább havas eső, havazás váltja fel. A délnyugati, majd az északnyugati, nyugati szél főleg az északi országrészben megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban általában 0, -8, a kora délutáni órákban 1, 8 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Pénteken általában felhőátvonulásokra számíthatunk az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Helyenként előfordulhat hózápor. Sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik az északnyugati, nyugati szelet. Hajnalban jobbára -2, -8 fokot mérhetünk, de a szélcsendes, fagyzugos részeken hidegebb is lehet. Délutánra 0 és +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×