eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: pixabay

Kezdődik a lehűlés, havazhat is

Egy időre elfelejthetjük a melegrekordokat.

Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap, és ezt követően felhőátvonulásokra lehet számítani. A csapadékzóna napközben fokozatosan délkelet felé elhagyja az országot, de a nap első felében az Észak-Dunántúl kivételével még többfelé lehet számítani gyenge esőre, havas esőre, elsősorban a délnyugati és északkeleti tájakon havazásra is.

Délután már csak néhol, elsősorban északkeleten fordulhat elő zápor, hózápor. Az élénk északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon, illetve a főváros tágabb térségében olykor erős lökések kísérik, de a hegyekben egy-egy viharos lökés sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok körül alakul.

Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható. Estétől dél, délkelet felől egyre vastagabb felhők érkeznek. Csapadék késő estig nem valószínű, éjjel a déli, délkeleti megyékben már előfordulhat havazás, néhol esetleg havas eső. Az északkeleti, a Dunántúlon a délkeleti szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában -9 és -3 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A maximum többnyire -1 és +4 fok között várható.

Szombaton keleten akár nagyobb területen havazhat, a hőmérséklet 5 fok körül alakulhat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×