eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Middle-aged woman leaned on sofa resting in living room cools herself with orange colour hand fan touch forehead feels unwell suffers from unbearable hot summer weather at home without airconditioner
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Már harmadfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt

A tartós hőség veszélye miatt, az ország nagy részére érvénybe léptette a jelzést csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább erősödik a nappali felmelegedés, a középhőmérséklet csütörtökön már az ország nagyobb részén 29 Celsius-fok felett alakul. Emiatt Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére harmadfokú, a többi megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy csütörtökön a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön extrém, a többi régióban nagyon erős lesz az UV-B-sugárzás.

Az előrejelzés szerint csütörtökön hajnalban többnyire 15 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, az alföldi homokpusztákon és az északi völgyekben lesz a hidegebb, míg a vízpartokon az enyhébb idő. Délután 33-39 fokig melegszik fel a levegő.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt is megjegyezte, hogy csütörtökön az esti óráktól kis eséllyel előfordulhat az ország nyugati, délnyugati felében heves zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdától péntek éjfélig harmadfokú intézkedést, hőségriadót rendelt el.

A meteorológia figyelmeztetésének fokozatai hőség esetében:

  • 1. (citromsárga): A napi középhőmérséklet várhatóan eléri vagy meghaladja a 25 °C-ot.
  • 2. (narancssárga): A napi középhőmérséklet várhatóan eléri vagy meghaladja a 27 °C-ot.
  • 3. (piros): A napi középhőmérséklet 29 °C felett alakulhat.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×