eur:
387.61
usd:
359.85
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Estig kitart a havazás

Péntek délutánig, estig még az ország nagy részén lehet havazás, majd rövid idő alatt több újabb nedves léghullám éri el az országot.

Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, a délutáni óráktól délnyugat felől észak felé haladva lassan szűnik a csapadék, addig azonban az ország nagy részén még havazás várható, míg a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordulhat.

Közölte, a péntek esti-éjszakai órákban délnyugat felől egy újabb nagyobb nedvességtartalmú léghullám érkezik; ebből nyugaton havazásra, míg keleten esőre lehet számítani, a középső országrészben pedig eső, havas eső és hó is egyaránt lehet.

Szombaton este délnyugat felől egy újabb nagyobb nedvességtartalmú léghullám éri el az országot, és a csapadék kitart vasárnapig, amikor már az ország nagy részén eső, záporeső lesz jellemző.

Hozzátette: ugyanakkor a Dunántúl nyugati-északnyugati vidékein eleinte még havas eső, hó is hullhat.

A meteorológus szerint tehát az elkövetkező napokban szinte mindenhol kell számítani csapadékra, ám a havazást a lassú enyhüléssel mindenhol havas eső, eső váltja fel, majd olvadás kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×