eur:
386.66
usd:
357.88
bux:
69066.47
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

A szülők 62 százalékának van kedvenc gyereke

A többgyerekes brit szülők 62 százaléka szereti jobban valamelyik csemetéjét, de csak 8 százalékuk kivételez is vele - ez derült ki egy brit felmérésből.

A válaszadók névtelenségét megengedő kérdéssorra 1237 szülő felelt, mindegyiküknek legalább két gyermeke van. A megkérdezettek fele érzi úgy, hogy saját szüleinek is volt kedvenc gyereke. Negyvenkét százalék a szorosabb kötelékkel indokolta, hogy miért kedvesebb neki valamelyik gyermeke.

"A legtöbb szülő egyetért azzal, hogy nemigen lehet ugyanannyi figyelmet szentelni mindegyik gyerekének, már csak azért sem, mert mindegyik más" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap pénteki számában Mark Pearsont, a felmérést végző MyVoucherCodes.co.uk vásárlói honlap munkatársát.

2009-ben Bristolban 14 ezer családot kérdeztek meg a témáról. Mint kiderült, általában elsőszülöttjükkel foglalkoztak a legtöbbet a szülők, és ahogy jöttek a testvérek, úgy jutott nekik egyre kevesebb figyelem. A felmérésből kiviláglott, hogy az elsőszülöttek intelligenciahányadosa magasabb, mivel többet foglalkoztak velük kiskorukban.

Címlapról ajánljuk
Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Az Európai Unió és Kína közötti kereskedelmi forgalom a hatszorosára növekedett az elmúlt húsz évben – mondta az InfoRádióban a Nézőpont Intézet gazdasági elemzője. Talabér Krisztián arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság tavaly 11 milliárd euró értékben importált termékeket Kínából, míg az export elérte a másfél milliárd eurót.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Alaposan megkeverte a kártyákat Putyin: váratlan húzása évekig tartó háborút vetít előre

Alaposan megkeverte a kártyákat Putyin: váratlan húzása évekig tartó háborút vetít előre

Miután újraválasztották és beiktatták Vlagyimir Putyin orosz elnököt, az alkotmány szerint új kormány kinevezésére kerül sor. Bár a miniszterelnöki pozíciót továbbra is Mihail Misusztyin foglalja el, és a kormány legtöbb tagja a helyén maradt, történt egy fontos váltás, ami különösen az ukrajnai háború szempontjából hozhat jelentősebb változásokat: távozik az eddigi védelmi miniszter, Szergej Sojgu, helyébe pedig a közgazdász végzettségű Andrej Belouszov kerül. Mit jelent ez a csere a háború kilátásait illetően? – az alábbiakban erre a kérdésre keressük a választ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×