INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Híres konyak is verseng a gyulai pálinkafesztiválon

Infostart / InfoRádió
Kilenc országból 858 nevezés érkezett az idei gyulai pálinka és gyümölcspárlat versenyre, amely pénteken kezdődött és vasárnap fejeződik be - mondta el a rendezvény egyik szervezője. Kovács Mátyás hozzátette: a vár melletti területen különböző koncertekre, és természetesen kóstolókra is várják az érdeklődőket. Gyulán, a Várkertben 11. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Kisüsti Pálinka fesztivált.

Vasárnap estig tart Gyulán a pálinkafesztivál, a rossz nyelvek szerint hajnal kettőig. Idén rekord számú nevezés történt, 858 nevezett pálinkát és gyümölcspárlatot neveztek kilenc országból - mondta az InfoRádió kérdésére Kovács Mátyás, a fesztivál egyik szervezője.

Hozzátette: a tavalyi évet tekintve is a világ második-harmadik legnagyobb gyümölcspárlat-versenyének mondták a gyulai nemzetközi pálinkaversenyt. Azt mondják, hogy a puding próbája az evés, és itt majd az mutatja meg, hogy melyik pálinka az igazi, hogy melyikből fog majd a legtöbb.

A legkülönlegesebb ízek közül nagyon nehéz kiemelni, mert olyan széles tárháza van azoknak a gyümölcsöknek, amikből a párlatokat készítik, hogy igazából talán igaztalanul emelnék ki bármelyiket - vélekedett Kovács Mátyás.

Mint mondta: egy különlegességet talán érdemes megemlíteni, a korábban Magyarországon is nagyon ismert örmény konyakot. Az Ararát újdonságként most ismét megjelent, a 12 éves konyak egy prémium kategóriás termék.

Azt gondolom, erre nagyon sokan felkaphatják a fejüket, mert ezelőtt sok-sok évvel talán ez volt a Magyarországon kapható tömény alkoholok között a legigényesebb ital - emlékeztetett a szervező.

Hozzátette: a gyulai fesztivál középpontjában a kitűnő magyar pálinkák állnak. Az ínyencek egészen biztosan találnak néhány olyan különleges ízt, amivel eddig nem találkoztak.

Hanganyag: Kaputa Júlia

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk