eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Ingyenes lovaglási lehetőségek országszerte

Országszerte csaknem hetven lovardában kínálnak ingyenes lovaglási lehetőséget a nyári szünet kezdetéig, a Nyitott lovardák - Lovardák az egészségért programban. A szervezők célja bevallottan a lovas kultúra népszerűsítése hazánkban.

Nyitva lesznek a lovardák az érdeklődők előtt mostantól június közepéig 140 alkalommal. Az adott időpontokban ingyen lovagolhatnak a vállalkozó kedvűek - közölte az InfoRádióval Maus András.

A lovasok.hu portál szerkesztője elmondta: a cél a lovas kultúra megszerettetése. Hozzátette: a nyílt napokon semmilyen felkészültséget, illetve felszerelést nem várnak el a jelentkezőktől, sőt, épp a laikusokat várják, hogy beavassák őket a lovaglás rejtelmeibe.

Egyéb olyan lovas szabadidős programokat is lesznek, mint a kocsizás vagy a hagyományőrző, illetve gasztronómiai bemutatók - tájékoztatott a szakíró, aki szerint egyre népszerűbb hazánkban a lovaglás.

Maus András elmondta, hogy a lovaglásnak igen jók az élettani hatásai, javítja a tartást, erősíti az izomzatot, az együttműködés a lovakkal pedig ellazít, oldja a stresszt. Köztudott az is, hogy a lovaglással gyógyítanak is. A mostani nyílt napokon adományokkal lehet hozzájárulni a betegek lovas kezeléséhez - fűzte hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×