eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Sajnáljuk, az egészségügyi alapellátásnak nem része a szex!

Országos ellenkampányt indít a holland ápolónőket képviselő szakszervezet, betegeknek arra a kezdeményezésre reagálva, amely szerint a szexuális szolgáltatásoknak az alapellátás részévé kellene válniuk.

Az NU'91 nevű szervezet Itt húzom meg a határt címmel indítja útjára a kampányt. Az akcióhoz hirdetés is társul, a plakáton egy arcát kezeivel eltakaró fiatal nő látható.

A szakszervezet kampánya azt követően veszi kezdetét, hogy múlt héten egy 24 éves ápolónő panaszt tett egy 42 éves mozgáskorlátozott betegről, aki otthoni ellátása keretében szexuális szolgáltatásokat akart kicsikarni a nővértől. A panasztevő állítása szerint tanúja volt, hogy kollégái megteszik a férfinak, amit kér. Õ azonban visszautasította a beteget, aki ezért megpróbált megszabadulni tőle.

Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×