eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Cumisüvegből itatják az árva elefántbébiket - képekkel

Naponta több kannányi tejre van szükségük az árván maradt kenyai kis elefántoknak. A gondozók mindent megtesznek azért, hogy az állatokat - amelyeknek a szüleivel orvvadászok végeztek - visszaszoktassák eredeti környezetükbe.

Ebédidőben nem csak néhány liternyi, hanem több gallonnyi tejet isznak azok az elefántbébik, amelyek Kenya minden részéből kerültek egy Nairobi közeli állatmenhelyre. A vadon élő elefántok szüleit egytől-egyig orvvadászok lőtték le.

Tavaly drámai mértékben megnövekedett az elpusztított elefántok száma, miután engedélyezték Japánnak és Kínának, hogy 108 tonna elefántcsontot vásároljon a már meglévő, dél-afrikai készletekből.

Amikor ilyen üzleti megállapodások születnek, mindig növekszik az orvvadászok által megölt elefántok száma is - mondja Daphne Sheldrick, a menhely vezetője, aki már több mint ötven éve foglalkozik az afrikai állatok megmentésével.

Az elmúlt évben 45 százalékkal nőtt a kilőtt állatok száma, december végére 90 árva kis elefántot sikerült megmentenünk -mondta.

A bébiket egy különleges összetevőjű tejjel itatják, nappal és éjszaka is három óránként.

Csak három éves korukban kezdik meg visszaszoktatni őket természetes életkörülményeikhez, de gondozóik addig is mindent megtesznek azért, hogy fejlődésük a megfelelő ütemben haladjon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×