eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Eldobható árucikként kezelik a kutyákat

Százezer kóbor kutyát fogtak be a hatóságok Nagy-Britanniában 2007-ben. Idén ez lecsökkent hatvanezerre. Az állatvédők szerint sokan eldobható árucikként kezelik háziállatukat.

Tavaly százezer kóbor kutyát fogtak be a hatóságok Nagy-Britanniában. Közülük majd' hétezret elaltattak, mivel a gazdájukat nem találták meg, betegek vagy túlságosan agresszívek voltak.

Egy kutyákkal foglalkozó állatvédő szervezet, a Dogs Trust igazgatója, Clarissa Baldvin azt mondja, ugyan az utóbbi években lecsökkent a kóbor kutyák száma Britanniában, még mindig sokan úgy kezelik az állatokat, mintha eldobható árucikkek volnának.

"Szörnyen magas az elaltatott kutyák száma. A britek a kutyakedvelők nemzetének tartják magunkat, és habár mutatóink jobban más országokénál, még mindig van mit javítanunk rajtuk" - figyelmeztet az igazgató.

"Ez az első év, hogy a kóborló kutyák száma százezer alá csökkent. De még a hatvanezer is rengeteg!. Kutyatulajdonosnak lenni nem jog, hanem kitüntetés!" - mondta.

A tavalyi százezer kutyának csak a felét sikerült hazajuttatni, a többiek jó esetben új gazdit kaptak, menhelyre kerültek vagy elaltatták őket.

Ugyanakkor egyre több kutyát látnak el mikrocsippel, és ezért az elmúlt tíz évben jelentősen csökkent az elkóborolt kedvencek száma. Negyedmillió kutyát szereltek fel az eszközzel kilenc év alatt, mindez ötmillió fontba került a hatóságoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×