eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Egymásnak esnek a szelídnek hitt delfinek

Egyre több delfin támadja és öli meg társait - állítják állatszakértők, akik a delfinek különös viselkedésére még nem találtak egyértelmű magyarázatot.

Állatszakértők szerint brutális háború tört ki a palackorrú delfinek és emlőstársaik között, mivel az utóbbi időben sokuk a gyengébbik és kisebb testalkatú folyami delfinekre támadt.

"Bár barátságosnak és szelídnek hisszük őket, a palackorrú delfinek bizonyos esetekben nagyon is agresszívek tudnak lenni, és még saját fajtájukat is képesek megtámadni, sőt megölni" - mondta a Cornwalli Vadvilág Alapítvány önkéntese.

Jan Loveridge hozzátette: az utóbbi időben sok olyan folyami delfin vetődött partra, amelyeken tisztán látszott, hogy palackorrú társaik végeztek velük.

A támadások oka eddig ismeretlen, ám szakértők feltételezik, hogy elsősorban a fogytán levő élelem miatt lesznek agresszívek az állatok.

Néhány tengerbiológus szerint a felnőtt egyedek nemcsak az élelem, hanem a párzás és a terület miatt is képesek egymásra támadni. Egyes hímek még arra kis képesek, hogy megöljék a kis delfineket, így zavartalanul párosodhatnak a nősténnyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×