eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak az eltűnt kislány szülei

Kate és Gerry McCann arra készül, hogy a bíróságon keresztül kényszerítse a rendőrséget az összes rendelkezésre álló információ nyilvánosságra hozatalára. A tavaly májusban eltűnt Madeleine szülei azt remélik, hogy így új nyomon folytathatják a keresést.

A portugál hatóságok által továbbra is gyanúsítottként kezelt szülők a lakóhelyük szerint illetékes rendőrségtől remélnek új adatokat, különösen azzal kapcsolatban, hogy eltűnése óta hol vélték felbukkanni Madeleine-t.

A britek azonban sok adatot a portugál rendőrségtől kaptak meg, azzal a feltétellel, hogy azokat nem teszik mások számára hozzáférhetővé.

Kate és Gerry McCann ugyanakkor úgy véli, hogy az esetleges új nyomok birtokában hatékonyabban tevékenykedhet az általuk megbízott spanyol magánnyomozó cég, ezért kérték a bíróságot a rendőrség utasítására.

A szülők korábban többször is arról beszéltek, mennyire elégedetlenek a portugál nyomozás lassúságával, a dél-európai ország hatóságai ráadásul nem vették komolyan a kislány feltűnésével kapcsolatos információkat.

Madeleine McCann tavaly május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz nyaralóhelyen lévő apartmanból, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak. A nyomozók kezdetben emberrablást valószínűsítettek, később azonban a szülőkre terelődött a gyanú.

Döntő bizonyítékot ugyanakkor az utóbbi feltételezés mellett sem tudtak felhozni, az ügy körülbelül fél éve egy helyben topog.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×