eur:
387.1
usd:
356.21
bux:
68533.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Hormonterápiát ajánl az orvos a transzszexuális gyerekeknek

Kórház a gyerekekért - így hirdeti magát egy bostoni gyerekkórház, ahol most már azokat a transzszexuális gyerekeket is fogadják, akik át akarják operáltatni magukat. Sokan barbárnak tekintik az intézet módszerét.

Dr. Norman Spack gyermekorvos egy olyan klinikát nyitott az egyesült államokbeli Boston egyik gyerekkórházában, ahol pszichés gondokkal küzdő fiatalokon próbálnak segíteni: lányokon, akik fiúk akarnak lenni, és fiúkon, akik lányokká szeretnének válni. Rendelőjének ajtaja akár a 7 évesnél fiatalabb páciensek számára is nyitva áll.

Az amerikai doktor tanácsadással szolgál fiatal betegeinek, de ezen felül gyógyszereket is ad nekik, hogy így késleltesse a pubertáskorukat. A gyógyszerek ugyanis megakasztják a hormonok természetes áramlását, és ezzel a páciensek időt nyernek, hogy eldöntsék: fiúk vagy lányok akarnak lenni.

A gyermekorvos néhány tinédzsernek hormonterápiát is felajánl, amivel drasztikusan beavatkozik a fejlődésükbe. Amíg a gyógyszeres kezelések hatásai megszüntethetők, addig a hosszú távú hormonterápia visszafordíthatatlan következményekkel járhat, például meddősséget okozhat mindkét nemnél.

A transzszexuális fiataloknál nagy az öngyilkossági kísérletek száma, de a bostoni orvos szerint a hormonterápiával kezelt betegei közül senki sem akarja megölni magát.

De nem minden orvos osztja Dr. Spack módszerét, ugyanis sokan úgy vélik, hogy a kezelések több kárt okoznak, mint hasznot. Késleltetni a pubertáskort, vagy megváltoztatni egy gyerek nemét, a természet törvényességének visszautasítása, és barbár módszer - hangoztatják többen.

A transzszexualitás mentális, és nem orvosi probléma, így nem hormonokkal vagy sebészeti beavatkozással kell kezelni - állítják a gyerekklinika ellenzői.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×