eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rendőrségi jó tanács: vigyázzunk az értékeinkre a karácsonyi forgatagban

A karácsonyi bevásárlások idején különösen sok a zseblopás, a rendőrség ezért azt kéri, hogy az üzletekben, a zsúfolt tömegközlekedési járműveken és a megállókban mindenki vigyázzon az értékeire - figyelmeztetett a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap.

A zsebtolvajok a tömegben a lökdösődést, tülekedést kihasználva próbálják meg elemelni az értékeket. A tolvajok leggyakrabban kézben tartott, vagy földre helyezett táskából, illetve kabátzsebből emelik ki a pénztárcákat - mondta Sass Oszkár.

A trükkös lopások között említette, hogy vannak olyan tolvajok, akik érdektelenséget mímelve látszólag "csak" zsebre dugott kézzel álldogálnak, ám csak a pillanatra várnak, amikor saját kivágott zsebükön kinyúlva veszik el mások értékeit.

A zsebesek általában "munkamegosztásban" tevékenykednek; így például, amíg egyikük eltereli a kiszemelt áldozat figyelmét, addig a másik a tömeg elől eltakarja harmadik társukat, aki eközben megkaparintja az értékeket. Van köztük, akinek az a feladata, hogy jelezze, ha a lopásra valaki felfigyel, míg mások a már ellopott értékeket viszik el a helyszínről.

A BRFK azt ajánlja, hogy ha valaki tetten ér egy zsebtolvajt, hangosan kérje az emberek segítségét, majd mielőbb értesítse a rendőrséget.

Az ügyeletes elmondta: civil ruhás kollégáik, a zseblopási osztály munkatársai is jelen vannak a karácsonyi forgatagban, elsősorban a bevásárlóközpontokban, vasútállomásokon, valamint a zsúfolt 7-es buszokon, az 1-es, a 4-es és a 6-os villamosokon próbálják meg lefülelni a zsebtolvajokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×