eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Mozi nélküli városban lesz a filmbemutató?

Két skóciai város verseng azért, hogy otthont adhasson a Simpson család filmváltozata nagy-britanniai premierjének. Egyetlen dolog közös bennük: mindkét települést Springfieldnek hívják, akárcsak Homer Simpson városát.

A vetélkedés nem példa nélküli, az Egyesült Államokban 16 Springfield verseng azért, hogy otthont adhasson a példátlanul népszerű rajzfilmsorozatból készült film júliusi bemutatójának.

A tengerentúlon jelenleg már a Simpson család 18. évadját vetítik, ezzel ez az amerikai televíziózás történetének leghosszabb ideje főműsoridőben sugárzott szórakoztató sorozata.

A Simpson család megalkotója, Matt Groening egyébként éppen azért választotta a képzeletbeli városnak a Springfield nevet, mert sok települést hívnak így az Egyesült Államokban.

Vetítés autósmoziban?

Arra valószínűleg nem gondolt, hogy Skóciában is van legalább kettő. A Fife kerületben és az országrész déli felén lévő várost is Springfieldnek hívják, és mindkét település vezetői azt szeretnék, ha náluk lenne a film nagy-britanniai premierje.

A Fife kerületben élő illetékeseket az sem zavarja, hogy a városnak mindössze ezer lakosa van, és nincs mozija.

A rendezvényszervező szerint remek autósmozit rendeznének be az egyik parkban, ahol kihasználhatnák az új projektorukat. Ám nem mehetnek biztosra, mert Skócia déli részén is van egy Springfield, amely szintén versenybe száll a premierért.

Az is elképzelhető ugyanakkor, hogy nem lesz kiemelt nagy-britanniai premier, mert a forgalmazó 20th Century Fox egyelőre nem tervezi azt Springfieldbe kihelyezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×