eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Gyermekáldozatot keresnek a ragadozók"

Akár le is húzhatja a rolót a MySpace közösségi oldal az Egyesült Államokban, ha nem adja ki azoknak a felhasználóknak az adatait, akiket szexuális bűncselekményért elítéltek. Egy tanulmány szerint ugyanis csaknem 10 ezer pedofil vadászik áldozatokra a portál felhasználói között.

A MySpace két hetet kapott arra, hogy átadja a zaklatók neveit és címeit a washingtoni illetékeseknek, ellenkező esetben a portál működését betiltják az Egyesült Államokban.

A kutatásból kiderült, hogy közel 10 ezer pedofil böngészi a portál oldalait.

Egyes beszámolók szerint 2006-ban több száz olyan szexuális bűncselekmény történt, amelynek köze volt az oldal használatához.

A jelentést hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra, egy bennfentes azonban kiszivárogtatott néhány megdöbbentő részletet.

Az Egyesült Államok államügyészei is támogatják a portál letiltását, amennyiben az nem tesz további lépéseket a felhasználók biztonsága érdekében.

Connecticut államügyésze szerint feltétlenül szükség van egyebek mellett az életkor igazolásának bevezetésére és a szülői engedély megkérésére. Azt szeretnék elérni, hogy az oldal csak a 16 éven felülieknek biztosítsa szolgáltatásait.

"A MySpace több mint egy találkahely a barátoknak. Ez egy játszótér azoknak a ragadozóknak, akik gyerekáldozatokat keresnek" - tette hozzá Richard Blumenthal.

A portál üzemeltetője bejelentette: már működik náluk egy olyan szoftver, amely azonosítja és eltávolítja az ismert szexuális bűnözőket a felhasználók közül.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×