INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

Drágább a mosóporadalék, mint a mosógép cseréje

Infostart

Magyarországon mindenhol jó minőségű a víz - mondta a Magyar Vízközmű Szövetség elnöke. A reklámokban sokat bírált vízkeménység nem árt a vizes berendezéseknek, sőt az íz szempontjából még jobb is - tette hozzá Ányos József.

A szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy az ország azon részén is akár 20 évig használható egy mosógép, ahol a reklámok szerint a vízkő tönkreteszi a fűtőszálat.

Ráadásul, ha a javasolt adagolás szerint használják a vásárlók az adalékanyagokat, akkor hét év alatt annyi pénzt költ a vegyszerre, mint amennyibe egy új mosógép kerül.

Ányos József az InfoRádióban a víz világnapján azt mondta: a hegyvidékeken általában keményebb a víz, ott azonban finomabb is.
Arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt 10-15 évben jelentősen visszaesett a vízfogyasztás, és ez néhol már higiéniás kérdéseket is felvet.

Míg korábban 180-200 liter volt az egy főre jutó napi fogyasztás, mára ez 100 literre csökkent, sőt a kisebb településeken előfordul, hogy 60 liter jut egy emberre.

Az emberek takarékosabbak lettek az utóbbi időben. Ez részben a közműdíjak emelkedésével is magyarázható - mondta Ányos József.

Mindenki kicserélte a csöpögő csapokat, és ma már az sem fordul elő, hogy valaki folyó csap alatt hűtse a görögdinnyét - tette hozzá.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018