INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

virológus

2020.05.20. 18:00

Jakab Ferenc: nem most kell pezsgőt bontani, a vírus még köztünk cirkulál

Továbbra is csak a távolságtartási szabályok betartása az egyetlen védekezési mód a koronavírus ellen – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára. A kutatási akciócsoport vezetője beszélt arról, hogy mi lehet előbb, ellenszer vagy oltás, hogy megoldás-e a természetes nyájimmunitás és arról is, hogy vajon a napsütés és a BCG-oltás segít-e a fertőzés elkerülésében.
2020.04.08. 20:31

Pécsi virológusok: valószínűleg széklettel is képes fertőzni a vírus

Európában elsőként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) virológiai munkacsoportjának szakemberei izolálták a koronavírust egy beteg székletmintájából - közölte Jakab Ferenc professzor, a miniszterelnök által korábban felállított koronavírus-kutató akciócsoport vezetője.
2020.03.05. 06:00

Jakab Ferenc: A koronavírus felszínét kapargatjuk, de a lényeget nem tudjuk

Az új koronavírus sokkal gyorsabban fertőz, mint elődei, a SARS vagy a MERS, és egyelőre sem antivirális szer, sem oltóanyag nincs ellene – mondta Jakab Ferenc virológus. A Pécsi Tudományegyetem professzora az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy nem tudni, a melegebb időjárás hatással lesz-e a járványra, és egyelőre arra is három verzió van, hogy mi lehet a fertőzés sorsa, akár örökre is velünk maradhat.
2020.03.03. 16:18

Virológus a koronavírusról: felejtsük el a kézfogást, és ha lehet, gyalogoljunk

Magyarországon is várható a koronavírus megjelenése – mondta Jakab Ferenc virológus az InfoRádió Aréna című műsorában. A Pécsi Tudományegyetem tanára szerint a fertőzésveszély jelentősen csökkenthető rendszeres kézmosással, valamint azzal, ha a tenyerünk helyett a könyökhajlatunkba tüsszentünk, és nem fogunk kezet az emberekkel, illetve nem pusziljuk meg őket. A sebészeti szájmaszkok nem védenek meg a fertőzéstől – tette hozzá a szakember.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018