INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

virológus

2020.09.15. 13:41

Jakab Ferenc a járvány berobbanásáról, a tesztekről és az ígéretes magyar gyógyszerről - nagyinterjú

Ígéretes hazai koronavírus-ellenszer klinikai tesztelését kezdik meg hamarosan – jelentette be Jakab Ferenc virológus az InfoRádió Aréna című műsorában. A Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője beszélt arról is, hogy mely vírustesztek a megbízhatók, hogy mikor lehet vakcina, miért elkerülhetetlen a tömegoltás, és hogy végleg eltűnhet-e Földről az új típusú koronavírus.
2020.06.15. 19:11

A magyar virológus szerint ne most menjünk Horvátországba nyaralni

Kemenesi Gábor szerint romlik a fegyelem, márpedig a maszkviselés, távolságtartás, kézmosás hármason kívül még nincs ellenszer. A Koronavírus Kutató Akciócsoport tagja szerint korlátozni kell a mozgásunkat, és szinte biztos jön a második hullám.
2020.06.07. 08:00

Virológus: veszélyes teret hagyni a koronavírusnak

A nyári meleg nem pusztítja ki a koronavírust, ettől viszont csak a "józan ész keretei között" kell maszkot viselni Kemenesi Gábor virológus szerint. Az őszi koronavírusos járványtetőzések eddig erőteljesebbek voltak - mondta az InfoRádióban.
2020.05.20. 18:00

Jakab Ferenc: nem most kell pezsgőt bontani, a vírus még köztünk cirkulál

Továbbra is csak a távolságtartási szabályok betartása az egyetlen védekezési mód a koronavírus ellen – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára. A kutatási akciócsoport vezetője beszélt arról, hogy mi lehet előbb, ellenszer vagy oltás, hogy megoldás-e a természetes nyájimmunitás és arról is, hogy vajon a napsütés és a BCG-oltás segít-e a fertőzés elkerülésében.
2020.04.08. 20:31

Pécsi virológusok: valószínűleg széklettel is képes fertőzni a vírus

Európában elsőként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) virológiai munkacsoportjának szakemberei izolálták a koronavírust egy beteg székletmintájából - közölte Jakab Ferenc professzor, a miniszterelnök által korábban felállított koronavírus-kutató akciócsoport vezetője.
2020.03.05. 06:00

Jakab Ferenc: A koronavírus felszínét kapargatjuk, de a lényeget nem tudjuk

Az új koronavírus sokkal gyorsabban fertőz, mint elődei, a SARS vagy a MERS, és egyelőre sem antivirális szer, sem oltóanyag nincs ellene – mondta Jakab Ferenc virológus. A Pécsi Tudományegyetem professzora az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy nem tudni, a melegebb időjárás hatással lesz-e a járványra, és egyelőre arra is három verzió van, hogy mi lehet a fertőzés sorsa, akár örökre is velünk maradhat.
2020.03.03. 16:18

Virológus a koronavírusról: felejtsük el a kézfogást, és ha lehet, gyalogoljunk

Magyarországon is várható a koronavírus megjelenése – mondta Jakab Ferenc virológus az InfoRádió Aréna című műsorában. A Pécsi Tudományegyetem tanára szerint a fertőzésveszély jelentősen csökkenthető rendszeres kézmosással, valamint azzal, ha a tenyerünk helyett a könyökhajlatunkba tüsszentünk, és nem fogunk kezet az emberekkel, illetve nem pusziljuk meg őket. A sebészeti szájmaszkok nem védenek meg a fertőzéstől – tette hozzá a szakember.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018