eur:
390.86
usd:
366.82
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Önfeledt buli helyett felelősségvállalást kért Kemenesi Gábor

A hétvégén egyes vendéglátóhelyeknél kialakult maszk nélküli tömeges találkozások kapcsán szólalt meg a virológus szakember.

A Facebookon azt írta: sokan kérdezték, mit gondol a terasznyitásról és arról, ahogy ezt sokan megélték.
"Ezt nem egy buliként kell megélni, hanem felelősségként a még nem beoltottakért, akik továbbra is veszélyben vannak és kórházba kerülhetnek, és természetesen felelősségként, hogy az éttermeken segítsünk és az ágazat továbbra is működhessen, hetek múlva is és ősszel is. Felelősséggel egymásért..." – írta.

Adatként hozzátette, olyanok buliznak az általa látott képeken, akik még alig kaptak oltást, miközben a járvány még javában tart: a 18–40 éves korosztály átoltottsága mindössze 10-25 százalék.

Sokan kérdezték mit gondolok a terasznyitásról és arról ahogy ezt sokan megélték. Egyetlen képpel válaszolnék így...

Közzétette: Gábor Kemenesi2021. április 25., vasárnap

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×