INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 26. hétfő
Izsó

vám

2019.08.13. 17:16

Donald Trump visszakozott - szárnyalni kezdtek a tőzsdék

Az amerikai kormány kedden bejelentette, hogy mégsem sújt pótvámmal bizonyos kínai importtermékeket, egy sor másik árucikk esetében pedig szeptember 1-ről december 15-re halasztja a 10 százalékos pótlólagos vámtarifa kivetését.
2019.08.01. 22:26

Donald Trump odadöfött Kínának

Az amerikai elnök csütörtökön Twitter-üzenetben 10 százalékos vámemelést jelentett be 300 milliárd dollár értékű kínai árura.
2019.07.21. 18:15

Brüsszel készül, megszűnhet a fontos kereskedelmi vita

Az Európai Unió kész nullára csökkenteni az Egyesült Államokból importált autók vámját - közölte a német gazdasági és energetikai miniszter, aki szerint ezzel a döntéssel megoldható a két fél közötti vita.
2019.06.06. 06:41

Vám helyett befektetést kér Mexikó az Egyesült Államoktól

Mexikó és az Egyesült Államok egyelőre nem tudott megállapodni abban, hogy előbbi kellő mértékben visszaszorítja az amerikai határra érkező illegális bevándorlók számát, és ebben az esetben Donald Trump amerikai elnök eláll attól a tervétől, hogy június 10-étől ötszázalékos vámot vet ki minden mexikói árura.
2019.05.31. 09:50

Folyamatosan növekedő vámmal lép fel a bevándorlás ellen Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök bejelentette csütörtökön, hogy június 10-től 5 százalék vámot fog kivetni minden mexikói árura, hogy ezzel kényszerítse rá az országot az Egyesült Államok déli határához egyre nagyobb számban érkező közép-amerikai illegális bevándorlók feltartóztatására. Mexikó erőteljes válaszlépéseket helyezett kilátásba, Manuel López Obrador elnök ugyanakkor bejelentette, hogy már pénteken Washingtonba küldi külügyminiszterét.
2019.05.25. 10:24

Sokba kerülnek az amerikaiaknak a vámtarifák

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed New York-i területi igazgatóságának a számításai szerint a kínai termékekre a hónap elején kivetett újabb amerikai vámemelés egy átlagos amerikai háztartásnak 831 dollár (mintegy 240 ezer forint) költséget jelent évente.
2019.05.16. 18:35

Hónapokat kell majd várni, ha Kínából rendelünk - hetilapszemle

2021-től a legolcsóbb a telefontokot is vám-, illetve áfaeljárás alá kell vetni, ezért hónapokat csúszhatnak a netes rendelések – írj a Figyelő. A HVG-ben arról lehet olvasni, hogy a tőzsdei bevezetések egyik legnagyobb idei sikerét a műhúst gyártó Beyond Meat aratta.
2019.04.18. 19:20

Eldurvulhat az amerikai-európai kereskedelmi háború

Húszmilliárd dollár értékű amerikai árut sújthatnak az amerikai-európai kereskedelmi háborúban az Európai Unió által kidolgozott szankciós lista rendelkezései. Az ügy hátterében az amerikai Boeing és az európai Airbus több, mint 10 évre visszanyúló vitája áll.
2019.04.04. 07:44

Magyarországon is megadóztathatják a Google-t és a Facebookot

Az internetes óriásvállalatok megadóztatásáról dönthet az osztrák kormány – derült ki Hartwig Löger pénzügyminiszter nyilatkozatából. Az ország vezetése mintegy 65 milliárd forintnak megfelelő adóbevételt remél az intézkedéstől. Az internetjogász szerint erős próbálkozás a mostani tervezet és az összegek sem túlzók.
2019.02.27. 12:59

Elárulta nagy tervét a NAV

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idei ellenőrzési terve, ez alapján kiemelten ellenőrzik az internetes kereskedelmet, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelmet, az alkalmazottak bejelentését, a vám- és jövedéki szabályok betartását és az online számlaadat-szolgáltatást - közölték.
2019.02.06. 19:34

Vámosokat keresnek Röszkére

A NAV oldalán egy álláshirdetés 25 vámos helyet kínál Röszkén. Az üresedés összefüggésben lehet a hivatali vesztegetés ügyében nyár óta tartó nyomozással.
2019.01.21. 18:37

Brüsszel figyelmeztetést küldött Washingtonnak

„Készek vagyunk visszavágni, ha az Egyesült Államok új büntetővámokat vet ki az európai autóexportra” – ezt a figyelmeztetést küldte Brüsszel Washingtonnak, mert arra számít, hogy az amerikai hatóságok közel állnak ahhoz, hogy új vámokat vezessenek be.
2019.01.15. 15:57

Így készülhetnek fel a vállalkozások a brexitre

A vámszabályokat és az áfafizetés gyakorlatának változásait is érinti az Európai Bizottság és az Egyesült Királyság válságterve, amely akkor léphet életbe, ha a brit alsóház ma esti szavazása után rendezetlen körülmények között lépnének ki a britek az unióból – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a PwC adószakértője. Palkovits Barbara szerint minden érintett cégnek számolnia kell ezzel a lehetőséggel.
2018.09.04. 08:11

Milyen hatással lesz az utazásra a brexit?

Teljesen új helyzetet hozhat a vámkezelésben az, ha az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból – mondta az InfoRádiónak az RSM vámüzletágának vezetője. Falcsik István emlékeztetett arra, hogy az eredeti tervek szerint év végéig le kell zárni a kilépésről szóló tárgyalásokat, a brexit hatásaival pedig az állampolgárok és a gazdálkodó szervezetek körülbelül két éves átmeneti időszak után szembesülhetnek.
2018.07.24. 17:50

Egyedi megoldásokkal csökkenthetők az importvámok

Júniustól 25 százalékkal megnőtt számos, az Egyesült Államokból érkező termék vámterhe. Az érintett árucikkek esetében alkalmazott vámtétel eddig a nulla, illetve a 10 százalék között mozgott, ezt terheli a további 25 százalékos importvám. Vannak ugyanakkor olyan vámtechnológiai megoldások, amelyekkel csökkenthetők a negatív hatások - mondta az InfoRádiónak az RSM vámüzletágának vezetője, Falcsik István.
2018.07.19. 06:39

Esztergomba költözhet a Kúria – lapszemle

A Magyar Idők szerint a Kúria Esztergomban kaphat helyet. Az Orbán-kormány termékfejlesztés helyett reklámmal javítaná a felsőoktatás elismertségét – írja a Népszava. A Világgazdaságban az olvasható, hogy a munkaerőhiány jóformán megoldhatatlan gondot jelent a kertészeknek. Magyarország lenne a legnagyobb vesztese a kelet-közép-európai országok közül Donald Trump autókra vonatkozó vámintézkedésének. A napokban jelent meg a KSH legfrissebb, Magyarország 2017. című kiadványa – írja a Pénzcentrum.
2018.07.02. 08:35

Az EU totális kereskedelmi háborút helyezett kilátásba Trumpnak

Totális kereskedelmi háborúval fenyegette meg Donald Trumpot az Európai Unió. Brüsszelben közölték, hogy 300 milliárd dollár értékű új vámokat vethetnek ki, ha az amerikai elnök beváltja fenyegetését és megdrágítja az európai importautókat.
2018.06.29. 06:00

Szlovákia lehet a vámháború legnagyobb európai vesztese

Szlovákia lehet a legnagyobb vesztese Donald Trump amerikai elnök fenyegetésének, amely szerint, ha az európaiak nem csökkentik az autóiparukat védő magas vámokat, akkor az USA is megemeli az importautókra kivetett vámot. A szlovákiai autógyártók Egyesült Államokba irányuló kivitele a bruttó hazai termék 1,7 százalékát adja, ami messze a legmagasabb az uniós tagországok közül.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018