eur:
390.24
usd:
364.25
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Második oltáshoz használatos, orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház oltópontján 2021. május 28-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Egy megegyezés már kiderült Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyalásáról

A Szputnyik-V koronavírus-vakcinát gyártó vállalat Twitter-oldalán jelent meg a jelzés "breaking" jelzéssel.

Idáig bizonytalanság övezte, hogy milyen oltóanyag gyártását kezdi meg a debreceni magyar oltóanyaggyár, amikor kész lesz.

A bizonytalanságot a Szputynik-V koronavírus-vakcinát is gyártó orosz vállalat kedd délután Twitter-posztja oszlatta el, a bejegyzésben rendkívüli hírként jelent meg, hogy Orbán Viktor moszkvai látogatása alkamával Vlagyimir Putyin jelezte, a debreceni oltóanyaggyár rendelkezésére bocsátja a Szputnyik-V gyártási technológiáját.

A bejelentés már december 30-án a levegőben lógott, akkor beszélt arról először Szijjártó Péter, hogy a már építés alatt álló Nemzeti Oltóanyaggyár az orosz vakcina gyártásával kezdheti meg a működést. Létesítésére októberben csoportosított át bő 2 milliárd forintot rendkívüli intézkedéssel a kormány.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×