INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

sargentini-jelentés

2018.11.12. 21:30

A magyarországi jogállamiság is téma volt Brüsszelben

Magyarország semmiféle politikai nyomásgyakorlás, vagy kötelezettségszegési eljárás megindítása ellenére sem fog változtatni álláspontján, amely szerint a tömeges migráció negatív jelentség, azt már az Európai Unió külső határánál meg kell állítani - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára hétfőn Brüsszelben.
2018.11.12. 15:55

Deutsch Tamás: Magyarország a frontvonalban áll

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerint Brüsszel bevándorláspárti politikusai folytatják a Magyarország, a magyar polgárok elleni támadást, erről szól az Általános Ügyek Tanácsának hétfői meghallgatása is, amely újabb nyomásgyakorlás Magyarországra.
2018.11.09. 15:55

Hetedik cikkely szerinti eljárás - ez következik most

A magyar kormány továbbra is érvénytelennek tartja a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti döntést, de ettől függetlenül részt vesz az Általános Ügyek Tanácsában a hetedik cikkely szerint indult eljárás megvitatásában, és teljes körű tájékoztatást igyekszik adni minden tagállam számára - közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
2018.10.26. 10:40

Varga Judit: Magyarország nem sürgeti az új uniós büdzsét

Folyamatban van az írásos tájékoztató készítése, amely válasz lehet a Sargentini-jelentés elfogadása után indult eljárásra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára. Varga Judit hozzátette: Magyarország nem sürgeti az Európai Unió következő költségvetésének elfogadását.
2018.10.18. 15:09

Sargetini-jelentés: Pozsonyban zárulhat be a visegrádi kör

Andrej Danko szlovák házelnök a Szijjártó Péterrel való pozsonyi találkozója során ismételten megerősítette, hogy támogatja Budapestet a Sargentini-jelentésben megfogalmazottakkal szemben. A magyar külügyminiszterrel közösen megerősítették azt a szándékot is, hogy a nemzeti alapon szerveződő pártoknak szorosan együtt kell működniük.
2018.10.17. 13:03

Jogsértően fogadták el a Sargentini-jelentést a volt német védelmi miniszter szerint

Az Európai Parlament jogsértően fogadta el a Sargentini-jelentést, ugyanis a tartózkodásokat is leadott szavazatnak kellett volna tekinteni, így pedig nem született kétharmados felhatalmazás a hetes cikkely szerinti eljárás megindítására - mondta Rupert Scholz Németország volt védelmi minisztere a Mandinernek nyilatkozva. A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa beszélt arról is, hogy a válságban lévő EU-t meg kell reformálni, Angela Merkel német kancellár nagypolitikusi ideje pedig lassan a végéhez közeledik, a potenciális utódok azonban egyelőre rejtőzködnek.
2018.10.15. 06:05

Jelentős döntés előtt áll a Parlament

Az Országgyűlés ezen a héten fogadhatja el a Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslatot. Emellett a Ház megkezdi a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló vitát.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018