INFORÁDIÓ
2021. július 26. hétfő
Anikó, Anna

rrf

2021.07.07. 20:06

Megnyílik az uniós pénzcsap: még a nyáron indulhat a kifizetés

Várhatóan mind a 12, Európai Bizottság által már elfogadott tagállami pénzköltési tervet jóváhagyják az EU-országok pénzügyminiszterei a július 13-i tanácsülésükön. A szlovén elnökség július 26-ra újabb, rendkívüli miniszteri EU-tanácsülést hívott össze a további tervek elfogadásához.
2021.06.16. 13:58

Pénzosztó körútra indul ma a bizottság elnöke

Ursula von der Leyen ma háromnapos körútra indul, felkeresve minden olyan EU-tagállamot, amelynek nemzeti programját bizottsági részről már jóváhagyták, és közelebb kerültek az uniós helyreállítási alap rájuk első részének a lehívására. EP-részről viszont vannak még fenntartások is.
2021.05.29. 10:30

Júliusban indulhat a nagy uniós pénzosztás, de lehetnek még buktatók

Az EU-tagok közül utolsóként Lengyelország és Ausztria parlamentje is befejezte a 750 milliárd eurós helyreállítási alap elindításához szükséges ratifikációt. Mostantól a nemzeti programok elfogadásától függ, hogy az Európai Bizottság megkezdje a pénzpiacon a felvételhez szükséges kötvénykibocsátást és az előlegek folyósítását.
2021.05.12. 17:30

Akár a leendő EU-alap léte is veszélybe kerülhet

A finnországi ratifikáció múlthat azon, hogy bizottsági és tagállami politikusok azt megelőzően kezdtek arról beszélni, hogy a nyártól ígért 750 milliárd eurós rendkívüli alap precedensként szolgálhat jövőbeli finanszírozási megoldásokhoz, hogy a szükséges tagállami jóváhagyás lezárult volna.
2021.04.23. 15:16

Portugália elsőként beadta, a magyar kormányfő ma egyeztet róla Brüsszelben

A leendő EU helyreállítási alaphoz történő hozzájutás előfeltételének számító magyar nemzeti reformtervről egyeztet pénteken Orbán Viktor Brüsszelben. Az előkészületek EU-szerte felgyorsultak: Portugália csütörtökön beadta a végleges tervét, az olasz kormány mai ülésén fogadja el a sajátját, a spanyol kormány pedig nemzeti büdzséből már előleget is folyósít.
2021.04.22. 07:30

EU-s helyreállítási alap: úgy is lesz kifizetés, hogy nincsenek nemzeti tervek

Brüsszelben már európai bizottsági körökben is bizonyosra veszik, hogy a tagországok többsége a megadott határidő (április 30.) után küldi csak be a 750 milliárd eurós EU-támogatás eléréséhez szükséges végleges reformprogramját, de ettől még nem kell, hogy a kifizetések is csússzanak, ha így a minőség viszont jobb lehet.
2021.04.15. 19:47

Egyre több akadály tornyosul a nagy uniós pénzalap előtt

Már csak két hét van hátra a 750 milliárd eurós uniós helyreállítási alap eléréséhez szükséges nemzeti tervek leadásához, ám ezek végleges verzióját még egyetlen tagország sem juttatta el Brüsszelbe. Tíz ország adós még az alapszerződés ratifikációjával is.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018