INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

rrf

2023.02.23. 15:57

Napelemes tilalom: hamarosan fontos döntés érkezik

A betáplálási tilalom feloldásának menetrendjét az uniós támogatások miatt március 31-ig be kell mutatni és 2024. december 31. előtt fel kell teljesen oldani, de várhatón már idén megszűnik a korlátozás.
2023.02.15. 18:15

Navracsics Tibor: március végén jöhet az új döntés az uniós pénzekről

Az igazságszolgáltatás és a közérdekű alapítványok szabályainak módosítása után készít új értékelést az Európai Bizottság Magyarországról – mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában. A területfejlesztési miniszter jelezte, február végéig dönt a kormány a helyreállítási alap hitelének lehívásáról.
2022.11.24. 06:00

Uniós pénzek: így áll most a magyar támogatás ügye

Futótűzként terjedt a hír, hogy a Magyarországnak szánt EU-pénzek egy részénél az Európai Bizottság visszatartást javasolhat a tagországoknak. A testület harapófogóban van: az őt elszámoltató Európai Parlament csütörtökön készül megszavazni állásfoglalást arról, hogy a „magyar pénzek” még ne legyenek hozzáférhetők.
2022.09.13. 07:40

A „magyar pénzek” szempontjából fontos brüsszeli javaslatra várunk – háttér

Ismét az EU-alapokból várt pénzek sorsa áll az érdeklődés középpontjában, annak fényében, hogy kiszivárgott egy elvben kedden véglegesülő bizottsági munkaanyag, amely szerint Brüsszel ezermilliárd forintos nagyságrendű támogatás visszatartását javasolja. A lehetséges javaslatok és eljárások pozíciója azonban sokszor keveredik a reagálásokban.
2021.10.05. 11:22

Nem feltételek nélkül történik majd a brüsszeli pénzek felszabadítása

Valdis Dombrovskis bizottsági elnökhelyettes és Paolo Gentiloni pénzügyi biztos együtt tesznek jelentést szerdán az Európai Parlament plenárisa előtt a lengyel és a magyar nemzeti tervek közeli lehetséges elfogadásáról és a közösségi pénzek első részének az idei folyósításáról.
2021.09.20. 17:54

Nem hozott áttörést az újabb egyeztetés a helyreállítási alap pénzéről

A nyári szünet kezdete óta az első egyeztetést tartották múlt pénteken az Európai Bizottság és magyar kormány között a helyreállítási alapból Magyarországra jutó rész lehívhatósága kapcsán. A leendő pénzfelhasználást rögzitő nemzeti reformprogram végleges verzióját májusban adta be a magyar kormány, de a pénzek majdani jogtiszta kezelése kapcsán Brüsszel további biztosítékokat vár.
2021.09.02. 17:08

További feltételek miatt késhet Magyarország EU-támogatása

A járványra válaszul született 750 milliárd eurós EU helyreállítási alap eddigi mérlege, hogy 16 ország pénzfelhasználási tervét már elfogadták, közülük 9 megkapta a 13 százalékos előleget, hat pedig már a maradék igénylését is megkezdheti hamarosan. Hét program elfogadása még függőben van, közülük a magyar és a lengyel egyelőre a sor végén állnak.
2021.07.07. 20:06

Megnyílik az uniós pénzcsap: még a nyáron indulhat a kifizetés

Várhatóan mind a 12, Európai Bizottság által már elfogadott tagállami pénzköltési tervet jóváhagyják az EU-országok pénzügyminiszterei a július 13-i tanácsülésükön. A szlovén elnökség július 26-ra újabb, rendkívüli miniszteri EU-tanácsülést hívott össze a további tervek elfogadásához.
2021.06.16. 13:58

Pénzosztó körútra indul ma a bizottság elnöke

Ursula von der Leyen ma háromnapos körútra indul, felkeresve minden olyan EU-tagállamot, amelynek nemzeti programját bizottsági részről már jóváhagyták, és közelebb kerültek az uniós helyreállítási alap rájuk első részének a lehívására. EP-részről viszont vannak még fenntartások is.
2021.05.29. 10:30

Júliusban indulhat a nagy uniós pénzosztás, de lehetnek még buktatók

Az EU-tagok közül utolsóként Lengyelország és Ausztria parlamentje is befejezte a 750 milliárd eurós helyreállítási alap elindításához szükséges ratifikációt. Mostantól a nemzeti programok elfogadásától függ, hogy az Európai Bizottság megkezdje a pénzpiacon a felvételhez szükséges kötvénykibocsátást és az előlegek folyósítását.
2021.05.12. 17:30

Akár a leendő EU-alap léte is veszélybe kerülhet

A finnországi ratifikáció múlthat azon, hogy bizottsági és tagállami politikusok azt megelőzően kezdtek arról beszélni, hogy a nyártól ígért 750 milliárd eurós rendkívüli alap precedensként szolgálhat jövőbeli finanszírozási megoldásokhoz, hogy a szükséges tagállami jóváhagyás lezárult volna.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018