INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

polgárháború

2021.05.04. 15:54

A fasiszták és a köztársaságiak harcát idéző légkörben voksolnak Madridban

Polgárháborús időket idéző hangulatban, halálos fenyegetések és utcai atrocitások közepette jutott el a keddi helyi választásig a spanyol főváros, ahol a tét, hogy a győztes polgármestere országos befolyású politikus lehet, a voksolás egésze pedig a kormányról szóló népszavazásnak is számít.
2020.05.31. 17:56

Erősödik a török–líbiai tengely, az Európai Unió a tűzzel játszik

A harmadik líbiai polgárháború már több mint egy éve tart, de a válságról az Európai Unió képtelen volt egységes álláspontot kialakítani, ami a kontinens biztonságát is érinti, hiszen a vezető tagállamok más-más oldalt támogatnak a háborúban – mondta az InfoRádiónak Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati egyetem oktatója.
2019.01.27. 09:52

Újra utat törtek Egyiptomban az autoriter intézkedések

A 8 évvel ezelőtti egyiptomi forradalom kitörése óta újra autoriter rendszer működik az országban – nyilatkozta az InfoRádiónak Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója.
2018.04.25. 09:28

Németország egymilliárd eurót ajánlott fel Szíriának

Németország egymilliárd eurót ajánlott fel a polgárháború sújtotta Szíriában élő rászorulók és a környező országokban menedéket keresők támogatására szerdán az Európai Unió és az ENSZ által szervezett brüsszeli donorkonferencián.
2018.03.12. 20:31

Drámai adat a szíriai polgárháborúról

Szíriában meghaladta 350 ezret a polgárháború halálos áldozatainak a száma - jelentette be hétfőn az eseményeket nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).
2017.04.13. 09:01

Szíriáért vétóztak nyolcadszor is

Oroszország megvétózta az ENSZ BT-ben kedden délután azt az amerikai-brit-francia kezdeményezésű határozattervezetet, amely a szíriai kormány együttműködését kérte a múlt héten történt - és legalább 87 halálos áldozatot követelő - Hán Sejkún-i gáztámadás kivizsgálásának ügyében.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018