INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

pandémia

2020.09.20. 16:54

14 milliárd dollárt veszít a nemzetközi foci a pandémiával

Világszerte 14 milliárd dollárt vesztesége lehet a futball-ágazatnak a pandémia miatt. Ez a világbajnokságokat rendező nemzetközi szervezet, a FIFA becslése. A szervezet közben beindított egy Covid-19 segélytervet, ami fő felelőse szerint már több országban segített újraindítani a bajnokságokat.
2020.09.13. 20:38

"Út a semmibe": a repülés élménye, pár órás kirándulás alatt

„Járat sehova” – ezzel az ötlettel áll elő egyre több légitársaság. A pandémia miatt veszteségeket szenvedő cégek néhány órás utakat és a repüléshez kötődő luxust kínálják az ügyfeleknek. Egyes járatokat úgy szerveznek, hogy az ablakból festői szépségű tájakban lehessen gyönyörködni.
2020.09.07. 08:34

Brexit, második hullám: apokaliptikus a brit vízió

Fogytán az idő és a brit kormány Brüsszelt vádolja azért, hogy fenyeget a megállapodás nélküli brexit. Ennek nyomán felhúznák a vámsorompókat Nagy-Britannia és az EU közt. Ha viszont bedurvul a második járványhullám, akkor a kiszivárgott brit kalkuláció szerint nagy baj lesz az országban.
2020.08.30. 15:30

Járványabszurd: egyre többen ülnek magánrepülőre

Megugrott az igény a magánrepülőutakra a britek körében a karantén miatt. A tehetősebbeket a LearJetek nyújtotta rugalmasság és biztonság vonzza, míg mások inkább hazai üdülésre költenek ezen a nyáron.
2020.07.29. 20:41

Svédország - nem jött be a csodafegyver

Csak a svéd cégek jártak jól az ország laza karanténszabályaival. A vártnál sokkal halálozási, és a reméltnél jóval kisebb átfertőzöttségi mutatók mellett a gazdaságban a vártnál jobb vállalati adatok arra utalnak, hogy a pandémiára adott kevésbé szigorú reakció segített fenntartani legalább a gazdasági aktivitást és a bevételi számokat.
2020.07.29. 11:08

WHO-figyelmeztetés: egy nagy hullám lesz

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a Covid-19 pandémia “egy nagy hullám”, és nem szezonális járvány. A szervezet ismét figyelmeztette az északi félteke országait, hogy “ne kényelmesedjenek el”, mert a járvány nem az influenza receptjét követi.
2020.07.27. 17:01

Látványosan javított a BKV

Bár a BKV szerint a koronavírus-járvány nem veszélyezteti a működésüket, de a pandé­mia okozta válság miatt még a héten módosítják a tömegközlekedési vállalat idei üzleti tervét.
2020.07.16. 18:20

A Sparnál már készülnek a pandémia második hullámára

Tudatosabb lett a vásárlói magatartás a járvány első hullámának elmúltával, kevesebbet járnak vásárolni az emberek, de több mindent vesznek, illetve a lakóhelyhez közeli üzleteket preferálják. A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy már készülnek a pandémia második hullámára.
2020.07.16. 09:23

Felmérés: digitális összefogással élhetőbbnek látják a magyarok a jövőt

Összefogás, tettrekészség, meglátni az élet szépségeit, kevesebb rohanás és több együtt töltött idő – ezek a fontosabb dolgok, amelyeket a magyarok továbbvinnének a koronavírus miatti korlátozások idejéből. A Telekom legfrissebb kutatása szerint tízből heten gondolják azt, hogy a digitális megoldások és a vírus miatti korlátozások eredményeképp életformánk végérvényesen megérett a változásra, és ebben nagy szerepe volt és lesz az internetnek.
2020.06.27. 11:32

A svéd járványügy feje szerint a WHO tévedésben él az országát illetően

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének járványügyi figyelmeztetése a svéd adatok félreértelmezésén alapul – mondta Anders Tegnell, a svéd közegészségügyi hivatal járványügyi szakértője pénteken. Tegnell szerint a tesztelés kiterjesztése miatt ugrott meg a koronavírus-fertőzöttek száma Svédországban.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018