INFORÁDIÓ 
2019. december 6. péntek
Miklós

pálinka

2019.09.04. 12:23

Itt a gyümölcs, amelyet enni nem szeret a magyar

Dübörög a szilvaszezon, ami annyit jelent, hogy a korai fajtákból már főzik a lekvárt, a pálinkát. A fogyasztói ár alacsonyabb, mint tavaly, a termelők viszont panaszkodnak, hogy nagyon olcsón veszik át a portékájukat a felvásárlók.
2019.08.09. 05:39

Nincs nagy érdeklődés a legális pálinkafőzésre Szlovákiában

Nem mutat túlzott érdeklődést az otthoni pálinkafőzés iránt a szlovákiai lakosság. Dacára annak, hogy az állam erre a '90-es évek óta tartó hosszú tilalom elteltével lehetőséget adott, a szükséges engedélyt mindössze tízen váltották ki az országban. Szakemberek szerint az otthoni szeszfőzés törvényessé tételének folyamata túlbonyolított.
2019.07.14. 20:04

Változhat a népszerű magyar gyümölcs szezonja

Kiváló lett idén a kajszibarack termés: a minőség és a mennyiség is nagyon kedvező – mondta az InfoRádiónak Mártonffy Béla, a Nemzeti Agárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke.
2019.04.03. 08:21

Halállal végződött a közös pálinkázás

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette, egy másik férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétsége miatt nyújtott be vádiratot, mert a közös pálinkázás során az egyik férfi súlyos koponyasérüléseket okozva ököllel többször megütötte az emiatt eszméletét vesztett sértettet, akihez ezután nem hívtak orvosi segítséget, a sértett az éjszakai órákban elhunyt.
2018.08.22. 21:11

Újabb országban lesz legális az otthoni pálinkafőzés

Szlovákiában is legális lesz a pálinkafőzés a saját termesztésű gyümölcsből. A magyar-szlovák Most-Híd párt javaslatát hagyta jóvá a koalíciós szlovák kormány - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
2018.07.26. 19:05

Durván drágulni fog a pálinka

Ezer forinttal drágulhat jövőre egy üveg pálinka a Pálinka Nemzeti Tanács szerint. A szervezet elnöke úgy véli, akár 4 milliárd forintos bevételkiesést is okozhat az államnak, hogy 2019-től a 20 százalékkal megemelt népegészségügyi termékadó hatálya alá kerül ez az ital.
2018.05.28. 18:14

Nagy István: kulturális értékünk a pálinka, az utolsókig küzdünk érte!

Az utolsókig küzdeni fog a kormány a pálinka adómentességéért - közölte az InfoRádiónak nyilatkozva az agrárminiszter. Kifejtette: két hét múlva elkészül a hivatalos válasz, melynek célja meggyőzni az uniót arról, hogy a pálinkát nem lehet együtt kezelni más, gabona alapú szeszes italokkal. Az Európai Bizottság május közepén szólította fel Magyarországot a szeszes italok diszkriminatív adóztatásának megszüntetésére.
2018.05.17. 18:03

Nekiment az EB a pálinka adózásának is

Az Európai Bizottság indokolással ellátott véleményt küldött Magyarországnak, mert véleménye szerint bizonyos párlatokra vonatkozó adószabályok a helyi termékeknek kedveznek, amivel Magyarország megsérti az erre vonatkozó uniós irányelvet. Az NGM válaszként arról írt, hogy a magyarok egészségének védelmében alkották meg a népegészségügyi termékadót.
2018.04.08. 10:15

Online adatbázis a magyar pálinkakiválóságokról

Több száz kiváló minőségű pálinka szerepel a Földművelésügyi Minisztérium Pálinkakiválósági honlapján. Az adatbázis már elérhető - mondta az InfoRádióban Gál Péter, a tárca eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018