INFORÁDIÓ 
2019. október 17. csütörtök
Hedvig

oktatás

2019.10.02. 15:22

Új képzési forma születik Magyarországon

Nyilvánossá vált az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), amelyből eltűntek bizonyos szakmák, és több új is született, és van olyan is, amit már beterveztek a következőbe. Egy új képzési forma is jön, már tárgyalnak róla.
2019.09.09. 15:46

Emmi: példátlan volumenű oktatási intézményfejlesztés valósul meg

Több száz oktatási intézményt fejleszt a kormány, különböző programok keretében – hívta fel a figyelmet az emberi erőforrások minisztere. A köznevelésért felelős államtitkár szerint az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb volumenű beruházási csomagja valósul meg.
2019.09.06. 10:36

A PSZ szerint a rossz bérpolitika miatt milliókat buknak a pedagógusok

Az elmúlt években bekövetkezett béremelést elaprózva kapták meg a pedagógusok – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, aki szerint a pályakezdő tanárok bérhelyzetén is mielőbb javítani kellene. Szabó Zsuzsa úgy véli, a pedagógusok helyzetének javítása érdekében a kormánnyal folytatott folyamatos tárgyalásokra, valamint nyomásgyakorlásra is szükség lehet.
2019.09.02. 06:00

Több változással kezdődik az idei tanév

Ma reggel becsengetnek az iskolákban, a köznevelésben mintegy 1,2 millió diáknak megkezdődik a 2019/20-as tanév. A tanulóknak 180 napot kell iskolában tölteniük.
2019.09.01. 14:25

Nem családi gyászesemény, hogy kezdődik az iskola

A szülők iskolakezdés után legalább még egy-két hétig fordítsanak több időt a gyermekekre, de nem szabad stresszben tartani őket az iskolakezdés miatt – mondja Léder László pszichológus.
2019.08.31. 21:20

Elfogadja-e valaha a magyar, hogy Dugovics Titusz vagy Boldog Özséb talán sosem létezett?

Petőfi Sándor nem szavalta el a Nemzeti Dalt a Nemzeti Múzeum lépcsőjén. Ennek ellenére az ilyen "tényeket" ugyanúgy a mai napig tanítják az iskolákban, mint azt a napokban megcáfolt ismeretet, hogy II. Lajos király a Csele patakba fulladt a mohácsi csata után. Lőrinc László történelemtanár beszélt ennek hátteréről az InfoRádióban.
2019.08.30. 14:54

Papp Kornél: a gazdasági növekedés elviszi a tanárt az iskolából

Bár a bérpótlékok javítanak a pedagógusok helyzetén, az igazi megoldás az alapbér rendezése lenne. Papp Kornél, a református egyház oktatási irodavezetője az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az egyházi iskolák a fejlesztésekben hátrányban vannak az államiakkal szemben. Új NAT-ra pedig azonnal szükség van, aminek készítésébe szeretné, ha bevonnák az egyháziakat.
2019.08.27. 18:56

Közel ezer tanári állás még betöltetlen a tanévkezdés előtt pár nappal

Egy héttel a tanévkezdés előtt is több száz tanárt keresnek az állami iskolákban. Hiány van az óvónőknél, és – különösen a fővárosban – a bölcsődei nevelőknél is. A szakszervezeti képviselők szerint ez az állapot évek óta fennáll, és nem várható jelentős javulás.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018