INFORÁDIÓ 
2020. március 29. vasárnap
Auguszta

oktatás

2020.03.26. 16:54

Akár szeptemberre is eltolódhatnak az érettségik Szlovákiában

A szlovák oktatási miniszter kijelentette, nem szeretne „újra örömet szerezni az érettségizőknek”, de elképzelhető – és a tárca is számol vele –, hogy csak szeptemberben folytatódna a tanítás. Ebben az esetben az érettségi vizsgákra is csak szeptemberben kerülne sor a koronavírus-járvány miatt. Alapvetően távoktatásra rendezkedik be tehát a szlovák oktatásügy az elkövetkező hetekben.
2020.03.26. 09:27

Percről percre - csütörtökön sem lassított a koronavírus

Már a Vatikánban is bent van. Itthon gyökeresen megváltozott a matektanítás (is), Budapest utcái reggel gyakorlatilag üresek, leállt egy fontos magyar gyógyszeralapanyag exportja. A koronavírus minden fontos csütörtöki híre - itt!
2020.03.26. 06:34

Teljesen megváltoznak itthon a matematikaórák

Nem kell matematikai definíciókat tanulniuk az alsósoknak, középiskolában pedig kimaradnak a tananyagból a logaritmusos egyenletek, újdonságként viszont az órák részévé válnak a logikai és pénzügyi játékok.
2020.03.24. 06:16

Hasznos könyvek lettek ingyenesek egy hónapra

A magyar könyvkiadók összefogásának köszönhetően az Arcanum felületén április 23-ig ingyen hozzáférhetővé tesznek 15 ezer szakkönyvet. A tartalmakat csak olvasni lehet, letölteni továbbra is csak az intézményi előfizetők tudnak.
2020.03.19. 18:46

Maruzsa Zoltán: a járványügyi helyzet miatt módosulhat az érettségi menete

A kormány oktatási akciócsoportja dolgozik az érettségi lebonyolításának különböző forgatókönyvein, de erről még korai beszélni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán minden érettségizőnek azt tanácsolta, hogy most a felkészülésre fókuszáljon. Az államtitkár úgy látja, gyorsan átállt a digitális munkarendre a magyar oktatás, az eddigi tapasztalatok szerint jól működik a rendszer.
2020.03.18. 15:28

Rohamtempóban dolgozzák ki a digitális oktatás napi gyakorlatát

Sok segítséget kapnak a pedagógusok a digitális órák kidolgozásához, de még kérdés, milyen interaktivitás képzelhető el tanár és diák között a digitális platformon - mondta az InfoRádiónak Nánay Mihály, a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének elnöke. Figyelni kell a kisebbek beszoktatására, az oktatáshoz való egyenlő hozzáférés biztosítására is.
2020.03.16. 15:15

Maruzsa Zoltán: új világ kezdődött a köznevelésben

Hétfőn és kedden vizsgálják, hogy hogyan működik a gyakorlatban a digitális távoktatásra átállított rendszer, szükség esetén beavatkoznak - mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. A PDSZ szerint fel kellene mérni, hány gyerek nem fér hozzá a digitális tartalmakhoz és gondoskodni kellene róluk, illetve egységesíteni kellene a tananyag választást, használatot is valamelyest.
2020.03.03. 21:09

Így áll most a NAT-vita: megmerevedtek az álláspontok

Az új Nemzeti Alaptanterv egyik kidolgozója szerint az iskola nem a gyermekek igényeit kielégítő intézmény, hanem a nemzeti kultúrát örökíti át. A bírálók aláírásgyűjtést indítottak, tüntetést és sztrájkot szerveznek a szeptemberi bevezetés ellen. Az ellenzék az Országgyűlésen próbál keresztülvinni egy javaslatot a visszavonásról, kevés eséllyel.
2020.03.03. 08:00

Takaró Mihály: a NAT feladata, hogy értéket közvetítsen

A megújult szabályozás régi és jogos igényt kielégítve újra megerősíti a tanár pozícióját, és soha nem látott szakmai szabadságot biztosít a pedagógusoknak - nyilatkozta a Nemzeti alaptanterv kidolgozásában részt vevő szakember.
2020.03.01. 10:32

Több százezren kapnak képet a pénzügyekről

A pénzügyi biztonságra fókuszál az idén március 2-án kezdődő, az általános és középiskolás gyermekek pénzügyi tudatosságának, valamint vállalkozói kompetenciájának fejlesztését célul kitűző tematikus hét, a Pénz7 programsorozat.
2020.02.28. 15:56

Márciusban rendezik a Digitális Témahetet

Március 23. és 27. között rendezik a Digitális Témahetet, amelynek fő célja, hogy a pedagógusok és a diákok érdekes és változatos iskolai tevékenységek keretében fejlesszék digitális kompetenciáikat, valamint megismerjék a projektalapú oktatás eszköztárát.
2020.02.28. 08:56

Nem várt helyről kapott NAT-kritikát a kormány

Egyházi iskolák tanárai fogalmaztak meg csütörtökön nyílt levelet az oktatásirányítás felé azt kérve, hogy a hazai oktatás reformját széles szakmai konszenzusra alapozzák.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018