INFORÁDIÓ 
2021. január 22. péntek
Artúr, Vince

oktatás

2021.01.17. 18:13

A Z generáció is jócskán megsínyli a járványt

A pandémia elsősorban a munkaerőpiaci- és tanulmányi esélyeiket, mint sem az egészségüket veszélyezteti – hívta föl a figyelmet az InfoRádiónak az ifjúsági és generációs szakértő.
2021.01.15. 16:58

Újabb hátraarc: marad a távoktatás Szlovákiában

Szlovákiában nagyon súlyos a járványhelyzet, ezért a szakértőkkel átértékeltük az eredeti tervet, és egyetértettünk abban, hogy egy ideig még minden marad a régiben – mondta Branislav Gröhling, az oktatási tárca vezetője.
2021.01.10. 18:46

Horváth Péter: nem merészség azt jósolni, hogy még kevesebb tanár lesz

Az elmúlt húsz évben egyszer sem volt olyan alacsony a főállású pedagógusok száma, mint most – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal oktatási adataiból. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke úgy véli, hogy a 2013-ban megalkotott életpályamodell nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
2021.01.09. 14:07

Kimaradtak a digitális oktatásból, de leküzdötték a hátrányt

Sikeresen zárult az év végén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária Csoport közös programja, amelynek célja a digitális oktatásból tavasszal kimaradt gyerekek felzárkóztatása volt. A csaknem fél éven át tartó Kapaszkodó 2.0 programsorozat különböző állomásain több száz gyerek vett részt, és a megszerzett tapasztalatok alapján a segélyszervezet szakértői egy új oktatási módszertant dolgoztak ki. A gyerekek fejlesztését nyári táborokban kezdték, az őszi–téli időszakban tanulóműhelyekben folytatták, a felzárkóztatást élménynapok egészítették ki.
2021.01.07. 11:56

Nem indul a jövőben tanítóképzés Kecskeméten

Több évtized után megszűnt a tanítóképzés Kecskeméten, miután a református egyház tavaly átvette a helyi Neumann János Egyetem (korábban Kecskeméti Főiskola) Pedagógusképző Karát, ami így a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) szervezetébe olvadt.
2020.12.23. 19:01

A törvényszéki döntés után megszólalt az SZFE vezetése is

A Fővárosi Törvényszék szerdán jogvédelmet rendelt el a hallgatók számára, amit úgy értelmeztek, hogy nem lehet érvényteleníteni az SZFE-hallgatók félévét. A vezetőség másként látja a helyzetet és új oktatásszervezést javasolt.
2020.12.07. 06:15

Szakértő: lennének kiutak Magyarország számára a középfejlettségi csapdából

Magyarország még nem érte el a közepes jövedelmi országok fejlettségi szintjét, de több más mellett az innovációs képesség javításával és az oktatás modernizálásával már most tenni kell azért, hogy később ne ragadjon benne az ország a közepes jövedelmi csapdában. Ez akkor alakul ki, ha az egy főre jutó átlagjövedelem már elér egy bizonyos szintet, de ezt követően már stagnál a termelékenység és a jövedelem növekedése. A témáról a Magyar Közgazdasági Társaság szervezett online konferenciát.
2020.12.06. 19:55

Óriási kihívás a tanároknak a hibrid oktatás

Bár sokan már rutinosabbak, még most is rengeteg a kérdés azzal kapcsolatban, hogyan lehet a lehető legjobban kiaknázni a táv- vagy hibrid oktatásban rejlő lehetőségeket – mondta az InfoRádiónak a Telenor HiperSuli programjának szakmai vezetője.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018