INFORÁDIÓ 
2019. december 10. kedd
Judit

munkáltató

2019.04.01. 08:12

Egyre többen lesznek, akik csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak

A jelenleg tárgyalt GDPR salátatörvény a munkáltatók számára is lehetővé teheti, hogy bizonyos munkakörök betöltéséhez erkölcsi bizonyítvány bemutatását írja elő - mondta az InfoRádió által megkérdezett adatvédelmi szakértő, Simon Emese Júlia.
2018.09.25. 07:28

Szervdonortól örököltek rákot – lapszemle

Magyar Idők arról ír, hogy a napokban Hollandiában négy szervátültetésen átesett beteg örökölt rákot attól, akinek a szerveit megkapták. A Népszava a mentőautók biztonságosságáról közöl cikket. A Világgazdaság szerint a foglalkoztatók kétharmadánál tártak fel munkaügyi jogsértéseket a hatóságok. Vége az olcsó pénz korszakának – írja a Portfolio. A Pénzcentrum.hu cikke szerint a kötelező kazáncsere akár milliós tétel is lehet a családoknak. A Világgazdaság a most induló egészségügyi intézményfejlesztési projektről ír.
2018.06.19. 06:03

Hozzányúlnának a cafeteriához

Egyszerűsítené a cafeteria-rendszert a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. A szervezet alelnöke az InfoRádióban arról beszélt, hogy a béren kívüli juttatások rendszerében az idegenforgalmi és öngondoskodást célzó lehetőséget kellene erősíteni úgy, hogy minél több kisebb vállalat is élni tudjon ennek alkalmazásával.
2018.04.11. 12:34

A legvonzóbb magyarországi munkáltatók - itt a 10-es lista

Ötödik alkalommal díjazta Magyarország legvonzóbb munkáltatóit a Randstad Hungary: a lista élén a Mercedes-Benz végzett, míg az Audi Hungaria sorozatos győzelmeinek köszönhetően belépett a nívódíjasok közé. A két autógyár töretlen menetelése ellenére telekommunikációs területen dolgoznának legszívesebben a magyarok, míg a legnagyobbat a pénzügyi szektor fejlődött.
2018.01.15. 12:51

Változás az adóbevallásoknál

2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást. Az 1+1
2017.11.12. 18:47

Ezen könnyen elcsúszhat a munkáltató

Tavaly a munkaügyi ellenőrzéseken a munkaidővel és pihenőidővel kapcsolatos intézkedések száma megközelítette a 12 ezret, ezek fele a munkaidő-nyilvántartásokhoz volt köthető.
2017.09.06. 18:35

Vigyázat, így jogszerűen figyelhetik meg a munkahelyi levelezését

A munkáltatók kizárólag előzetes értesítés után figyelhetik meg az alkalmazottak munkahelyi levelezését - mondta ki ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága egy román panaszos ügyében. A magyarországi szabályozás is egyértelmű: csak tájékoztatás után nézhet bele a munkaadó a levelekbe, de akkor sem mindbe.
2017.07.27. 17:33

Kérjen óvodai támogatást a cégétől!

Bár vannak, akik még a nyári szabadságukat töltik, sok szülő elgondolkozik azon, ha ha ismét dolgozni kezd, milyen arányban áll majd egymással a megszerzett jövedelem és a gyermek nappali elhelyezésének költsége. A WTS Klient adómenedzsere az InfoRádióban elmondta, van olyan munkáltatói juttatás, ami segíthet. A témáról bővebben az InfoRádió Vállalatok és Piacok című műsorában hallhatnak csütörtök este 19 órától.
2017.01.02. 10:24

Vége a cafeteria-utalványok korszakának

A cafeteria területén is életbe léptek a változások, így több elem kikerült a béren kívüli juttatások köréből, helyüket újak vették át.
2016.08.17. 12:44

Támogatás járhat az iskolakezdéshez

Béren kívüli juttatásként iskolakezdési támogatást adhatnak a munkáltatók a szülőknek. A juttatást 15 százalékos szja és 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás terheli, az adót a cégeknek kell megfizetniük – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018