INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

mukics dániel

2023.03.18. 15:40

Olcsóbb, de ne…! Fontos tudnivalók a kerti tűzgyújtásról

A napokban több szabadban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat, ezek hátterében jellemzően kerti zöldhulladék égetése állt. Szerdán a Fertő tó partján égett nagy területen a nádas. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjével beszélgettünk.
2023.02.10. 07:24

20 perc helyett 8 órákat dolgoznak a magyar mentőkutyák Törökországban

Ideális esetben 20 percet keresne egy kutya a romos terepen egy huzamban, utána pihenhetne - most viszont van, hogy 8-9 órákat dolgozik, minimális pihenőkkel. A keresőkutyák kifejezetten élő embereket keresnek a romok alatt, elhunytak keresésére nincsenek kiképezve - mondta el az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a török-szír földrengéssel kapcsolatban.
2023.02.07. 08:55

Megérkeztek - A szír határon mentenek a HUNOR elittűzoltói

Betonvágó láncfűrészt, olyan emelőket, támasztóberendezéseket vittek magukkal, amelyekkel akár 20 tonna súlyú vasbeton tömböket tudnak odébb tenni, feldarabolni, kettévágni, hogy az alá szorult túlélőket még ki tudják menteni.
2022.12.27. 11:34

Emberéletekbe került a karácsonyi óvatlanság

A karácsonyi ünnep három napja alatt 368 helyen volt szükség a tűzoltók beavatkozására, egy ember lakástűzben, ketten szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
2020.12.30. 11:29

Földrengés: „csengő frász” uralkodott el Horvátországon – képek

Félnek Horvátországban az újabb földrengésektől – mondta az InfoRádiónak az Eszék mellett élő újságíró, Hordósi Dániel. A keddi nagy erejű földmozgásnak több halálos áldozata van, a Zágrábtól 46 kilométerre fekvő Petrinja városközpontja pedig romba dőlt. Szakértők szerint biztosan várhatók utórengések. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság két nagyobb kárbejelentést kapott a természeti katasztrófa után.
2020.11.27. 17:39

Így lehet elkerülni a tragédiákat adventkor

Ősszel és télen naponta harminc lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, átlagosan negyvenöt percenként kigyullad egy lakás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
2020.10.11. 07:33

Nem muszáj engedni az erőszakos kéményseprő cégeknek

Évente–kétévente, függően attól, hogy milyen berendezéssel fűt valaki, kötelező a kéményseprés. Azokban az ingatlanokban, ahova cég van bejegyezve, ez nem ingyenes. Az InfoRádió hallgatói jelezték, előfordul, hogy a pénzért kéményseprést végző cégek becsengetnek, és kierőszakolják, hogy ők végezhessék el a munkát.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018