INFORÁDIÓ
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina

madár

2021.07.05. 07:23

Nagy bajban a hárpiák

Csaknem a nullával egyenlő az esélye a világ egyik legnagyobb sasfajának arra, hogy túlélje a gyorsuló erdőirtást Amazóniában – állapították meg brit kutatók.
2021.06.17. 17:07

Szakértők: a foglalkoztatás kevesebbet fog a latba nyomni, mint korábban

Nem lesz kimutatható rövid távú növekedési hatása a jegybank jövő hétre várható kamatemelésének, a döntés árfolyamon keresztüli hatása ugyanakkor erősebb lehet – vélekedtek az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkozó szakértők. Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának igazgatója és Madár István, a Portfolio vezető elemzője arról is beszélt, hogy a foglalkoztatottság miként járulhat hozzá a magyar GDP-növekedéshez a következő években.
2021.06.09. 15:26

Az ijesztő világpiaci áremelkedés a magyar inflációnak is betesz

Az év első öt hónapjában robbantak a nyersanyagárak a világpiacon, volt olyan termék, amelyik 80–100 százalékkal drágult. A Portfolio adatai szerint több más mellett a faanyag, a kukorica, a szójabab, a cukor és a réz ára is jelentősen emelkedett. A Portfolio vezető makrogazdaság elemzője azt mondta: az év második felétől itthon is jelentkezhet ez a drágulás a fogyasztói árakban, és részben emiatt a korábbinál magasabb lehet az infláció.
2021.04.09. 17:26

Elemző: a legjobb nyitás, amiből nem kell visszalépni

A vállalkozásoknak az az érdeke, hogy minél hamarabb megtörténjen a nyitás – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője. Madár István, a Portfolio vezető elemzője szerint az a jó nyitás, amelyből nem kell visszalépni. A műsorban arról is szó esett, hogy várhatóan a külföldi turizmus idén sem fog teljesen helyreállni, annak ellenére, hogy egyesek biztosan pótolni akarják majd az elmaradt utazásokat.
2021.02.27. 11:52

MME: intő jel, hogy már az igénytelen fajok is fogyatkoznak

A cigánycsukot választotta az idei Év Madarának a Magyar Madártani Egyesület. A szervezet így próbálja felhívni arra a figyelmet, hogy az elmúlt 20 évben a mezőgazdaság miatt több mint felével csökkent a faj magyarországi állománya.
2021.02.16. 05:40

Eltűnhetnek a fecskék?

Az ezredforduló óta megfeleződött a hazai állomány. A madártani egyesület a lakossághoz fordul.
2021.02.04. 09:25

Gazdasági válságkezelés: a tabuk ledőltek

A magyar gazdaság gyorsan lábra fog állni, mert több szegmense máris jól teljesít, és a nyitással együtt felpörög majd a kereslet is – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorából, amelyben Madár István, a Portfolio vezető elemzője és Szabó László, a Hold alapkezelő felügyelőbizottságának elnöke beszélt a koronavírus-válság okozta problémákról, az uniós válságkezelésről és a kilábalás esélyeiről.
2020.12.17. 12:12

Egész máshogy áll talpra Európa, mint például Kína

Úgy tűnik, Kínában V-alakú felpattanás lehet idén a koronavírus-járvány után, Magyarországon viszont lassú és szektoronként eltérő kilábalást prognosztizálnak a jegybank szakemberei. Európával ellentétben a kelet-ázsiai országban elszórtan megjelenő Covid-gyanús eseteket szigorú lezárások és tesztelések követik, vagyis gyakorlatilag nincs második hullám. A Portfolio elemzője azt mondta, Európa - az egészségügyi kapacitások függvényében - csak menedzselni tudja a járványt.
2020.11.02. 06:30

Gigászi ősi madarakra bukkantak

Egy őskori madárcsalád gigászi, akár a 6,4 méteres szárnyfesztávolságot is elérő tagjainak eddig feltárt legrégebbi maradványaiként azonosítottak a kutatók néhány fosszíliát, amelyet még az 1980-as években fedeztek fel az Antarktiszon.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018