INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

madár

2020.06.14. 21:48

Magyar fejlesztésű rácsokkal védenék az áramütéstől a madarakat a Hortobágyon

A Hortobágy közelében már tesztelik azt a villamos hálózati oszlopokra szerelhető védőeszközt, amely megakadályozza, hogy a madarak olyan helyen szálljanak le a villamos hálózaton, ahol megsérülhetnek. Az eszközök hatékonyságát egy éven át figyelik, és ha beválik, akkor országszerte használni fogják - közölte az InfoRádióval az E.ON szóvivője, Varga Ivett.
2020.04.16. 19:40

Elemzők: az a kulcs, hogy megőrizzék a vállalatok és az emberek újaindulási képességét

Nagy a szórás a hazai gazdasági teljesítmény idei előrejelzésében, miközben egyre kevesebben várnak látványos gazdasági felpattanást globálisan a járvány után – hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető elemzője és Madár István, a Portfolio vezető makroelemzője volt a vendégei
2020.04.07. 17:32

Elemző: komoly fegyvert kínál a kormány a munkanélküliség elleni harchoz

Három hónapra 70 százalékban átvállalja a béreket a kormány a rövidített munkaidőben dolgozóknál, a mérnökök és a kutatás-fejlesztésben dolgozók pedig 40 százalékos bérkiegészítést kapnak – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Számos adózást érintő adminisztrációs egyszerűsítés mellett ezzel az intézkedéssel a kormány hozzájárulhat ahhoz, hogy a magyar vállalatok meg tudják tartani dolgozóikat a koronavírus-járvány okozta krízisben is – mondta az InfoRádiónak a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője.
2020.04.06. 17:37

Mérlegen Orbán Viktor gazdaságvédelmi bejelentései

A két legfontosabb területen, a munkahelymegőrzésben és a válságágazatok megsegítésében még kevés az információ, viszont gyorsan kell lépni, mert rohamos a foglalkoztatáscsökkenés – véli az InfoRádió által megkérdezett gazdasági elemző.
2020.03.22. 14:34

Különös leletre bukkantak Belgiumban

A legrégebbi ismert modern madár fosszíliáit tárták fel Belgiumban. A különleges lelet betekintést enged a modern madár korai evolúciójába a dinoszauruszok korának végén, épp azelőtt, hogy egy aszteroida becsapódása megváltoztatta volna az életet a Földön.
2020.02.26. 07:49

Furcsa, rejtőzködő madarat találtak az Alföldön

Egyre több példányuk telel át Magyarországon, de most végképp szokatlan helyen, egy keskeny vízfolyásban találkoztak az egyébként rejtőzködő életmódot folytató madárral a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.
2019.12.07. 07:55

A klímaváltozás a madarakat sem kíméli

Az éghajlat melegedése miatt csökken a madarak testmérete, miközben nő a szárnyfesztávolságuk - derült ki a témában készített eddigi legnagyobb tanulmányból.
2019.12.04. 06:00

Ezért nincs köszönőviszonyban az, amit érzünk és a hivatalos számok

Bár hivatalosan 3 százalékos az infláció, sokan ennél magasabbnak érezhetik a drágulás ütemét. A Portfolio elemzése szerint a szubjektív tényezők mellett ezt az érzetet erősítheti az is, hogy az úgynevezett étkezési árindex 7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
2019.10.12. 14:18

Életüket is adják a madárvédelemért, ha kell

A mediterrán és arab országok kultúrájának része a vándor madarak befogása, csapdázása, levadászása. Ez ellen küzdő madárvédelmi szervezetek, köztük a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is gyűjtést indított a madárpuszítás megakadályozására.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018